Foto: Publicitātes foto

Latvijas uzņēmums "Aerodium" ir uzbūvējis vēja tuneli pasaules lielākajai Disnejlendai – "Shanghai Disney Resort", kas jūnijā tika atvērta Šanhajā. Kā portālu "Delfi" informēja kompānijā, radītais vēja tunelis ir lielākais atvērtais tunelis pasaulē un tas ir iebūvēts Karību jūras pirātu šova "Eye of the Storm" skatuvē.

"Shanghai Disney Resort" aizņem 390 hektārus lielu platību un tā radīšana izmaksāja 6,3 miljardus ASV dolārus.

Izklaides parkā iekļautas daudz inovatīvas atrakcijas, lai arvien vairāk pārsteigtu parka apmeklētājus. Kā viens no tehnoloģiski inovatīvākajiem risinājumiem tiek izcelts tieši "Eye of the Storm" šovs, kura kulminācija ir "Aerodium" radītais tunelis un tā akrobātu lidojums. Šobrīd visos šovos lido latviešu lidotāji, taču paralēli jau tiek trenētie arī vietējie akrobāti.

"Eye of the Storm" ir 30 minūšu ilgs šovs, kas balstīts uz filmas Karību jūras pirāti scenāriju. "Aerodium" vēja tunelis un lidotāji piedalās šova noslēguma ainā, kad notiek cīņa starp galveno varoni pirātu kapteini Jack Sparrow un admirāli James Norrington. Viņu cīņas laikā sākas vētra, kas paceļ gaisā abus pretiniekus. Cīņa turpinās, lidojot gaisā.

"Esam pagodināti būt par daļu no šī vērienīgā projekta, kura tapšanas laikā varējām sadarboties ar pasaules labākajiem industrijas profesionāļiem. Līdz šim, šis ir bijis pats sarežģītākais projekts, kādu esam radījuši. Viena no mūsu uzņēmuma stiprajām pusēm attiecībā pret konkurentiem ir tā, ka uzņemamies izstrādāt tehnoloģiski sarežģītus un līdz šim pasaulē vēl neeksistējošus projektus. Tādā veidā attīstām gan uzņēmuma profesionalitāti, gan arī vēja tuneļu nozari visā pasaulē kopumā," uzsvēris "Aerodium" valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns.

"Aerodium" pie šī projekta strādāja kopš 2011. gada, kad tika uzsākta ideju ģenerēšana par iespējām vēja tuneli iebūvēt skatuvē, kā arī vēja tuneļa testi, lai pilnībā saprastu, kādus trikus iespējams veikt gaisā un kādus specefektus izmantot. Uzņēmums šajā projektā ir iesaistījies, sākot ar koncepta radīšanu, projektēšanu un būvēšanu, un beidzot ar lidošanas triku režiju un izpildi. Projekta izstrādē un būvniecībā iesaistījās vairāk kā 600 profesionāļi no Latvijas, ASV un Ķīnas.

"Redzot rezultātu, "Disneyland" augstākā vadība bija patiesi aizkustināta un priecīga par izveidojušos sadarbību. Esam gandarīti, ka spējam lidošanas ideju izpaust arvien plašākos veidos. Un līdz šim šovbiznesā ierasto lidošanu karājoties trosēs, aizstājam ar īstu lidošanu gaisā," norāda Beitāns.

"Aerodium" vēja tuneļi līdz šim ir bijuši 37 pasaules valstīs, tai skaitā ASV, Argentīnā, Kanādā, Taizemē, Ķīnā, Somijā, Dānijā, Dienvidkorejā, Indonēzijā, Itālijā, Lielbritānijā, Saūda Arābijā un citur. Uzņēmums kopš 2015. gada koncentrējas uz franšīzes tīkla attīstīšanu. Pirmās franšīzes pagājušā gada nogalē tika atvērtas Slovēnijā un Bahreinā, bet šogad jau ir atvērta franšīze Ķīnā un gada nogalē tiks atvērta Ēģiptē, kā arī procesā ir darbs arī pie projektiem citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!