Foto: DELFI

Latvijas nacionālā aviokompānija "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") pasūtījusi 13 "Bombardier" CS30 lidmašīnas un saglabājusi iespējas pasūtīt vēl septiņus šīs sērijas lidaparātus, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

"airBaltic" papildu iepriekš pasūtītajām 10 lidmašīnām iegādājusies vēl trīs jaunas lidmašīnas. Sākotnējais pasūtījuma līgums par 10 lidmašīnām ar iespēju iegādāties vēl 10 tika noslēgts 2012.gada 20.decembrī. 

Šo trīs CS300 lidmašīnu pasūtījuma vērtība pēc kataloga cenām ir aptuveni 228 miljoni ASV dolāru (166 miljoni iero). 

""airBaltic" turpina īstenot savu biznesa stratēģiju un flotes optimizācijas plānu, tādēļ aviokompānijai jāizmantot visas iespējas, lai turpinātu attīstību arī pēc 2016.gada. Jaunās lidmašīnas joprojām ir labākā un mums piemērotākā izvēle, tāpēc esam nolēmuši iepriekšējo desmit lidmašīnu pasūtījumu papildināt ar vēl trim lidmašīnām, un uz nākotni saglabājot iespēju iegādāties vēl septiņas. Pateicoties modernajām tehnoloģijām, šis lidmašīnas modelis ir piemērots mūsu tirgum un būs lielisks papildinājums 12 "Bombardier" Q400 NextGen turbopropelleru lidmašīnām, kas jau ir mūsu flotē," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss

"airBaltic", kas dibināta 1995.gadā, ir galvenais pārvadātājs Baltijas reģionā un ar 25 lidmašīnām veic tiešos lidojumus no Rīgas, kā arī apkalpo 60 galamērķus Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos

Jau vēstīts, ka „airBaltic” 2
012.gadā noslēdza līgumu par desmit jaunu "Bombardier CS300" iegādi
.

Tāpat nodrošinātas arī pirkuma tiesības uz vēl desmit šī modeļa lidmašīnām. Pie toreizējām CS300 lidmašīnas cenām, darījuma vērtība pēc kataloga bija aptuveni 764 miljoni ASV dolāru (625 miljoni eiro), turklāt, ja tiks izmantotas iegādes tiesības uz 10 papildu lidmašīnām, tā var pieaugt līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (1,3 miljardiem eiro), liecināja tā brīža aplēses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!