Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" ir saņēmusi pēdējās pasūtītās "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnas, tādējādi šovasar par 50% palielinot savu moderno turbopropelleru floti. No maija sākuma jaunās lidmašīnas sāka pakāpeniski izmantot "airBaltic" lidojumos, portālu "Delfi" informēja lidsabiedrībā.

"Q400 NextGen turbopropelleru lidmašīna ir lielisks gaisa kuģis, un mēs esam ļoti gandarīti, ka virzāmies uz to, lai visa mūsu flote sastāvētu tikai no Bombardier lidmašīnām. Tādējādi mēs tuvosimies savam mērķim, izveidot vienveidīgāku floti, kurā ir divi lidmašīnu veidi, uzlabosim savu efektivitāti, ietaupīsim degvielu un izmaksas, kā arī samazināsim ietekmi uz vidi," uzsver "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Viņš norāda, ka pēc šī soļa "airBaltic" vairs neizmantos "Fokker 50" lidmašīnas, kas galvenokārt kalpoja kā rezerves lidaparāti. Lidsabiedrības turboproelleru flote nu būšot viena no jaunākajām Eiropā.

Četras jaunās lidmašīnas ir izmantotas airBaltic maršrutu tīklā, ko veido 60 galamērķi Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS, un tās pievienojās astoņām "Q400 NextGen" lidmašīnām, kuras pēdējos trīs gadus ir izmantotas lidojumiem no Rīgas.

"airBaltic" dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 25 lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!