Foto: Publicitātes foto

Latvijas uzņēmums SIA ''Helico Aerospace Industries'', kas izstrādājis bezpilota lidaparātu ''AirDog'', piesaistījis divu miljonu ASV dolāru (1,88 miljonu eiro) lielas papildu investīcijas, raksta portāls "labsoflatvia.com".

Investīcijas paredzētas produkta mārketingam un virzīšanai tirgū, lai tas kļūtu par populārāko un veiksmīgāko aktīvo sporta veidu filmētājlidaparātu.

Kopumā "AirDog" ir saņēmis investīcijas jau 3,3 miljonu ASV dolāru (3,09 miljonu eiro) apmērā no veiksmīgās "KickStarter" kampaņas un tagad investīciju piesaistes kampaņā, ko vadīja "Seraph Group", arī no tādiem uzņēmumiem kā "IT-Farm Corporation", "Base Ventures", "FlyCap", "Imprimatur Capital", kā arī no vairākām privātpersonām.

Šī gada sākumā ''AirDog'', kas autonomi seko sportistam un filmē to ar ''GoPro'' sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē "CES 2015" atzīts par labāko robotu un ieguvis otro vietu ''Best of CES Awards 2015'' balsojumā.

"JIC biznesa inkubatora" uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, dibināts 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 20 darbiniekus.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir SIA "Rosenthal Investments" (36,56%), SIA "JS Investments" (23,72%), Lielbritānijas uzņēmums "Audrey Consulting LP" (23,72%), SIA "AK Capital" (15%) un SIA "Inspire" (1%).

Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "Rosenthal Investments" īpašnieks ir Edgars Rozentāls, "JS Investments" īpašnieks ir Jānis Spoģis, "AK Capital" īpašnieks ir Agris Ķipurs, "Inspire" īpašnieks ir Iļja Nevdahs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!