Foto: LETA

"Carlsberg Baltic" un AS "Aldaris" izpilddirektors Veli Pekka Tennila šī gada maijā pametīs darbu "Carlsberg" grupā, kļūstot par somu alkohola ražotāja "Altia" izpilddirektoru, portālu "Delfi" informē "Aldara" komunikāciju direktore Laura Krastiņa.

Viņa vietā par Aldara izpilddirektoru kļūs Igaunijas "Saku" alus darītavas vadītājs Marguss Kasteins.

""Carlsberg Grupā" esmu bijis 13 gadus, no kuriem vairāk nekā piecus gadus esmu strādājis tieši Baltijā," saka Veli Pekka Tennila. Viņš atzīst, ka tas ir bijis aizraujošs laiks ar daudzām pārmaiņām, un uzsver, ka viņam bijis prieks strādāt kopā ar lieliskiem cilvēkiem. Tenilla prognozē, pavisam drīz Latvijas alus cienītāji "Aldari" ieraudzīs jaunā gaismā, jo darbu sāks vēsturiskā alus darītava, kur tiks brūvētas ekskluzīvās alus šķirnes.

Jaunais izpilddirektors Marguss Kasteins darbu sāks jūnijā un vienlaicīgi pildīs gan "Aldara", gan "Saku" izpilddirektora pienākumus.

""Aldaris" ir alus darītava ar senu vēsturi, kas būtiski ietekmējusi alus brūvēšanas un baudīšanas tradīcijas Latvijā. Latviešu aizrautība ar alu un tā kultūru ir kas tāds, kas mani vienmēr ir aizrāvis. Tagad man ir lieliska iespēja būt daļai no tā visa, papildinot spēcīgo "Aldara" komandu. Es tiešām ceru, ka mana iepriekšējā pieredze būs noderīga un palīdzēs "Aldarim" tiekties pēc jauniem izaicinājumiem," atzīst Kasteins.

Kasteins "Saku" alus darītavai pievienojās 2008.gadā, kļūstot par tās pārdošanas direktoru, bet no 2011.gada – par izpilddirektoru. Ātrās aprites preču sektorā viņš strādā jau kopš 1998. gada.

"Aldaris" 2012.gadā strādājis ar 36,42 miljonu eiro apgrozījumu un 3,98 miljonu eiro zaudējumiem salīdzinājumā ar 38,98 miljonu eiro apgrozījumu un 1,163 miljonu eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

"Aldaris" dibināts 1865.gadā un ir Dānijas alus ražotāja "Calsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding", kam pieder 19 alus darītavas septiņās Austrumeiropas valstīs, tostarp arī "Aldaris" Latvijā. ''Aldara'' produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!