Foto: LETA

Par AS "Aldaris" jaunajiem valdes locekļiem kļuvuši uzņēmuma pārdošanas direktors Artūrs Ilziņš un personāla direktore Sigita Ozola, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Iepriekš uzņēmuma valde strādāja nepilnā sastāvā un tajā darbojās tikai bijušais uzņēmuma izpilddirektors Marguss Kasteins, kurš darbu uzņēmumā ir atstājis.

Kā atzinusi "Carlsberg Grupa", tad pašreizējos alus tirgus apstākļos, kas ir ļoti izaicinoši, ir ļoti svarīgi, lai uzņēmuma valdē būtu pārstāvēti vietējie vadītāji, kuriem ir atbilstošas kompetences un zināšanas par vietējo tirgu.

Uzņēmuma pārdošanas direktors Ilziņš uzņēmumā strādā nepilnu gadu, šajā laikā lielu vērību pievēršot uzņēmuma produktu portfeļa un klientu attiecību sakārtošanai, kā arī iekšējo darba procesu un pārdošanas rādītāju uzlabošanai. Arī iepriekšējā pieredze Ilziņam ir saistīta ar pārtikas industriju, strādājot vairākos šīs sfēras uzņēmumos.

Līdzīgi kā Ilziņš, arī Ozola darbu "Aldarī" uzsāka 2015. gada beigās. Sākotnēji uzņēmumā viņa pildīja personāla vadītājas pienākumus, bet 2016. gada sākumā jau kļuva par alus darītavu Aldaris un Saku personāla direktori. Ozola iepriekš strādājusi gan pārtikas un finanšu, gan IT nozarē.

Jauno "Aldara" izpilddirektoru plānots iecelt tuvākajā laikā, rūpīgi izvērtējot dažādus iespējamos atlases kritērijus, tai skaitā, vietējā menedžmenta priekšrocības.

Jau vēstīts, ka "Aldaris" pagājušajā gadā strādāja ar 26,24 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% samazinājums salīdzinājumā ar 28,62 miljonu apgrozījumu 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati. Vienlaikus uzņēmumam izdevies samazināt zaudējumus, kas 2014.gadā bija 3,40 miljoni eiro, bet pērn - 2,61 miljons eiro.

Kā norādīts vadības ziņojumā, alus pārdošanas apjoms pērn veidoja 43,2 miljonus litru, kas ir par 13% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Apgrozījuma kritums skaidrots ar stratēģijas maiņu, mazinot ietekmi ekonomiskajā alus segmentā, kur dominē divu litru plastmasas iepakojumi. Savukārt zaudējumu lielākā daļa ir ar sabiedrības restrukturizāciju saistītie izdevumi, kurus plānots segt no nākamo gadu darbības peļņas.

Neraugoties uz alus nozares stagnāciju, pērn uzņēmums saglabājis 25% vietējā tirgus daļas.

2013.gadā "Aldaris" paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un "Premium" alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ plastmasas pudeļu jeb PET segmenta ražošana pārcelta ārpus Latvijas - uz "Carlsberg" grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding", kam pieder 19 alus darītavas septiņās Austrumeiropas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!