Foto: PantherMedia/Scanpix
2016. gada pirmo pusgadu apdrošināšanas akciju sabiedrība ''BALTA'' noslēgusi ar 2,2 miljonu eiro neto peļņu un parakstītas prēmijas 38,9 miljonu eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Lai gan kopumā Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus, saskaņā ar uzņēmuma pārstāvju pausto, pirmajā pusgadā audzis par aptuveni 6 līdz 7 %, "BALTA" izaugsme šajā laika posmā lēšama 16 % apmērā.

Kā skaidroja "BALTA", lielākā ietekme neto peļņas uzlabojumam saistīta ar atlīdzību līmeņa samazinājumu, ļaujot būtiski uzlabot rentabilitāti, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn. Tiesa gan, tekošo atlīdzību apmērs, galvenokārt, ūdens noplūdes un uguns radīto risku dēļ pieaudzis. Savukārt transporta apdrošināšanas pakalpojumu atlīdzību segmentā atlīdzību pieaugums vistiešāk saistīts ar ceļu satiksmes negadījumu skaita palielinājumu.

"Šī gada pirmais pusgads gan nozarē, gan uzņēmumā vērtējams pozitīvi. Nedzīvības apdrošināšanas tirgus izaugsme pirmajā pusgadā ir saskaņā ar sākotnēji plānoto, aptuveni divas reizes apsteidzot iekšzemes kopprodukta izaugsmi, un mēs paredzam, ka aptuveni šāda izaugsme varētu saglabāties arī līdz gada beigām. Skatoties nākotnē, jāsaka, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem būs konkurence – Latvijā nedzīvības apdrošināšanas nozarē konkurence ir ļoti liela. Klienti, protams, šajā situācijā ir ieguvēji, jo ikviens apdrošinātājs domā par to, kā piedāvāt saviem klientiem visērtāko un izdevīgāko risinājumu un pakalpojumu. Taču jābūt uzmanīgiem, lai šī konkurence nepārvērstos "cenu karā", kā rezultātā zaudētāji būs gan klienti, gan apdrošinātāji, gan Latvijas ekonomika kopumā," paudis "BALTA" valdes priekšsēdētājs Bogdans Benčaks.

AAS "BALTA" ietilpst ''PZU'' grupā, kuras neto peļņa 2016. gada pirmajā pusgadā – 178 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!