Foto: Publicitātes foto

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi Šveices uzņēmuma "Stadler" blakussūdzību par Administratīvās rajona tiesas atļauju turpināt vērienīgo jauno vilcienu iepirkumu, portālu "Delfi" informēja Administratīvās apgabaltiesas pārstāve Līga Trubiņa.

Viņa atzina, ka Administratīvā apgabaltiesa sākotnēji Šveices kompānijas blakussūdzību bija paredzējusi rakstveida procesā izskatīt trešdien, taču pieteicējs "Stadler" lūdza tiesu to izdarīt ātrāk. Tiesa šo lūgumu apmierinājusi un sūdzību izskatījusi 29.februārī.

Trubiņa norādīja, ka Administratīvās apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams. Tas nosūtīts Administratīvās rajona tiesai, kur lieta tiks skatīta pēc būtības.

Jau vēstīts, ka Administratīvās rajona tiesa šā gada 25.janvārī lēma neapturēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmuma darbību un atļaut AS "Pasažieru vilciens" (PV) turpināt 429,24 miljonus latu vērto iepirkumu un slēgt līgumu ar Spānijas kompāniju "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A." (CAF).

PV iepirkums paredz līdz 2015.gadam iegādāties 34 jaunus elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus. Pagaidām gan līgums ar CAF par vilcienu piegādi vēl nav noslēgts, jo tas tiek precizēts saskaņā ar valdības norādēm. Tālab CAF jau trīs reizes piekritis pagarināt vilcienu iepirkuma piedāvājuma termiņu.

Valdība iepriekš iebilda pret PV iecerēto līgumu ar CAF, jo tas neesot atbildis konkursa prasībām. Janvāra beigās valdība deva zaļo gaismu līguma slēgšanai ar CAF, ja tiks izpildīti divi nosacījumi: ja līgumprojekts atbildīs konkursa nolikumā prasītajam galvenokārt attiecībā uz finanšu un avansa jautājumiem, kā arī, ja Administratīvā rajona tiesa neapturēs konkursa norisi. Tas arī nākamajā dienā pēc valdības sēdes nenotika, tiesai lemjot par labu vilcienu iepirkuma turpināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!