Foto: LETA

Ceturtdien apstiprināts izlīgums lietā, kurā AS "Latvijas Kuģniecība" (LK) lūdz atzīt par spēkā neesošiem darījumus ar LK akcijām starp AS "International Baltic Investments Ltd" (IBI) un ārzonas kompānijām "Ojay Limited" ("Ojay") un "Eastgate Properties Limited" ("Eastgate").

Kā informēja Rīgas apgabaltiesas preses sekretāre Inta Šaboha, līdz ar to tiesvedība lietā izbeigta. Šis lēmums stāsies spēkā pēc desmit dienām, un pa šo laiku to ir iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Iepriekš lietā tika iesniegts izlīgums, kuru lūdza apstiprināt abas puses. Tiesa pasludināja pārtraukumu līdz šodienai, lai atbildētāja pārstāvis varētu iesniegt pierādījumus par ārvalstu kompāniju "Ojay Limited" un "Eastgate Properties Limited" pārstāvja paraksta tiesībām.

Tiesvedība jau iepriekš tika apturēta saistībā ar iespējamo mierizlīgumu.

"Ojay" un "Eastgate" līdzīgās daļās esot piederējušas tā dēvētās Ventspils grupas kontrolētajai "Regina Development Limited" un rīdzinieku kontrolētajai "Lake Street Investments Limited" ("Lake Street"). Savulaik tikusi noslēgta vienošanās, kas paredzējusi, ka "Ojay" un "Eastgate" pēc privatizācijas iegūs LK kontrolpaketi.

Apgabaltiesā iesniegto prasību LK pamatojusi ar vairākiem dokumentiem, kas liecinot, ka starp minētajām kompānijām it kā notikušajiem LK akciju darījumiem patiesībā ir fiktīvs un manipulatīvs raksturs ar mērķi slēpt mantu, kā to kriminālprocesā 2008.gadā atzinusi arī Ekonomikas policijas pārvaldes amatpersona.

LK toreiz uzsvēra, ka ar šiem fiktīvajiem darījumiem vistiešākajā veidā tiek skartas LK kā akciju emitenta intereses.

Prasības pieteikumā LK lūdz atzīt par spēkā neesošu darījumu starp IBI un "Ojay" par LK 35 315 568 akciju iegādi un darījumu starp IBI un "Eastgate" par LK 19 783 784 akciju iegādi, kā arī piedzīt par labu prasītājam visus tiesāšanās izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!