Foto: F64
Aptiekas Latvijā pērn pārdevušas par 3% vairāk medikamentu nekā gadu iepriekš un medikamentu apgrozījuma apjoms sasniedzis 186,98 miljonus latu, portāls “Delfi” uzzināja Zāļu valsts aģentūrā (ZVA).

2011.gadā Latvijas pilsētu vispārēja tipa aptieku apgrozījums bijis 181,45 miljoni latu, bet gadu iepriekš - 176,94 miljoni latu.

ZVA norāda, ka pērn lielākās aptiekas Latvijā pēc pārdoto medikamentu apgrozījuma bijušas "Mēness aptieka - 7", kas atrodas Rīgā, Hipokrāta ielā 4, aptieka „Medelens", kas atrodas Rīgā, Linezera ielā 3, "Saules aptieka - 10", kas izvietota Rīgā, Brīvības ielā 68.

Nemainīgi lielāko daļu no aptiekām - līderēm Latvijā veido 15 Rīgas aptiekas , taču šajā ZVA izveidotajā aptieku topā ir arī divas Daugavpils aptiekas un pa vienai Alūksnes, Liepājas un Cēsu aptiekai.

Kā liecina ZVA apkopotā informācija, 2012.gadā lielāko tirgus daļu pēc realizācijas apgrozījuma starp komersantiem - aptieku īpašniekiem aizņem AS „Sentor Farm aptiekas" (24%), tām seko SIA „Hansa Pharma" aptiekas (9%) un SIA „Euroaptieka Farmācija" aptiekas (8%).

Tā saucamo tīkla aptieku, kurās apvienotas vairāk nekā trīs aptiekas, tirgus daļa ir bijusi 57%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!