Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas ūdensapgādes uzņēmuma "Rīgas ūdens" (RŪ) meitasuzņēmumu fasētā dzeramā ūdens ražošanai "Aqua Riga" vadīs Ineta Zalāne, kas savulaik strādāja arī starptautiskās lidostas "Rīga" valdē, pavēstīja uzņēmumu sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Mucenieks.

Viņš informēja, ka konkursā par "Aqua Riga" valdes locekļa amatu kopumā bija pieteikušies deviņi pretendenti, kurus izvērtējot divās kārtās par pieņemamāko atzīta Zalānes kandidatūra. Paredzēts, ka "Aqua Riga" valdē būs tikai viens valdes loceklis, piebilda Mucenieks.

Pēc Mucenieka teiktā, "Aqua Riga" valdes locekļa izvēlēšanai bija izveidota speciāla komisija, kura secināja, ka no saņemtajiem deviņiem pieteikumiem četri neatbilst izvirzītajām prasībām, bet no pieciem atlikušajiem pretendentiem Zalānes kandidatūra atzīta par labāko.

Viņš piemetināja, ka Zalāne beigusi Latvijas Universitāti tiesību zinātņu specialitātē un darba pieredzi guvusi vairākos vadošos amatos lielos uzņēmumos.

Atbildot uz jautājumu, kad "Aqua Riga" plānots oficiāli reģistrēt Uzņēmumu reģistrā, Mucenieks konkrētus datumus atturējās nosaukt, tomēr prognozēja, ka tas varētu notikt mēneša laikā.

Jau ziņots, ka "Aqua Riga" nodarbosies ar dzeramā ūdens fasēšanu un realizāciju. Dzeramo ūdeni paredzēts iegūt no RŪ īpašumā esošajām ūdensgūtvēm. Saskaņā ar RŪ izstrādāto biznesa plānu "Aqua Riga" iegūtā peļņa ļaus kompensēt radušos zaudējumus, kas uzņēmumam ik gadu rodas būtiskā ūdens patēriņa samazinājuma dēļ, kā arī turpināt ūdens un kanalizācijas infrastruktūras atjaunošanu pilsētā, tajā pašā laikā saglabājot rīdziniekiem iespējami zemāko ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifu.

Uzņēmuma pamatkapitālā tiks ieguldīti 105 tūkstoši latu, un paredzēts, ka desmit gadu laikā "Aqua Riga" gūs 4,6 miljonus latu lielu peļņu. Fasēto ūdeni kapitālsabiedrība sākotnēji plāno realizēt deviņos primārajos mērķa tirgos – Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Krievijas ziemeļrietumu reģionā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā un Latvijā.

Rīgas dome šogad 12.jūnijā pēc asām diskusijām atbalstīja RŪ meitassabiedrības "Aqua Riga" dibināšanu fasētā dzeramā ūdens ražošanai. Tomēr ražotāji jau vairākkārt ir pauduši savu nostāju, ka RŪ iecere ražot fasētu dzeramo ūdeni būs tirgus kropļošana.

"Rīgas ūdens" uzdevums ir dzeramā ūdens piegāde Rīgas iedzīvotājiem, uzņēmumiem, iestādēm un organizācijām, kā arī to radīto notekūdeņu attīrīšana. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!