Foto: LETA

Ar uzņēmēju Māri Martinsoni pastarpināti saistītais uzņēmums SIA "Lucidus" par 2,109 miljoniem eiro piegādās AS "Sadales tīkls" kabeļu aizsargcaurules, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publicētais paziņojums.

Tiesa, tāda ir summa bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), summa ar PVN varētu sasniegt 2,552 miljonus eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Lucidus" līdz 2017. gada 30. novembrim darbojās ar nosaukumu "Moduls interjers", un ar šādu nosaukumu uzņēmums ir iesniedzis savu piedāvājumu "Sadales tīkla" iepirkumā, kurā vēl bez šī uzņēmuma piedāvājumu bija iesniedzis arī Somijas kompānijas "Onninen" meitasuzņēmums Latvijā SIA "Onninen".

"Sadales tīkla" pārstāve Tatjana Smirnova sacīja, ka šo iepirkumu vērtēja IUB.

IUB publicētā informācija liecina, ka uzņēmums "Lucidus" iepriekš bija iesniedzis sūdzību, kurā teikts, ka par uzvarētāju vienā no šī iepirkuma daļām iepriekš atzītā "Onninen" nav izpildījusi visas prasības. Tāpēc tā par uzvarētāju vienā no iepirkuma daļām atzīta nepamatoti. Izvērtējot sūdzību, IUB nolēma aizliegt "Sadales tīklam" slēgt līgumu ar "Onninen".

Paziņojums par IUB lēmumu "Sadales tīkla" iepirkumā publicēts 24. martā.

"Lucidus" vienādās trīs daļās pieder trīs uzņēmumiem - SIA "IVN Finance", kas pieder Maltā reģistrētais kompānijai "IVN Investment Limited", SIA "Zink Invest", kas pieder Indrai Zinkevičai, un SIA "MM investīcijas", kas pilnībā pieder uzņēmēja Martinsona dēlam Mārcim Martinsonam, bet savulaik tās vienīgais īpašnieks bija uzņēmējs Martinsons.

Ar uzņēmēju Martinsonu saistītais uzņēmums SIA "Rīgas enerģija" iekļuvis tā dēvētājā obligātā iepirkuma komponentes (OIK) skandālā, kas sākās pēc TV3 raidījuma "Nekā Personīga" sižeta, kurā veidošanas laikā "Rīgas enerģijas" teritorijā netika konstatēta elektroenerģijas ražošana. Valsts policija pēc Ekonomikas ministrijas iesnieguma sāka kriminālprocesu par "Sadales tīkla" un "Rīgas enerģija" rīcību, iespējams, krāpjoties ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Policija uzsāka kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu lielā apmērā.

Kā vēstīja raidījums, septembrī, kad "Rīgas enerģijā" notikuši "Sadales tīkla" testi, ražotne nebija nodota ekspluatācijā un iekārtas nebija darba kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!