Foto: LETA
SIA "Rīgas centrālais termināls" pērn strādāja ar 36,932 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 65,9%, sasniedzot 2,796 miljonus eiro, liecina datubāzē "firmas.lv" pieejamais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn pārkrauti 10,6 miljoni tonnu kravu, kas ir par 11,6% vairāk nekā 2015.gadā. Pieaugums galvenokārt novērots beramkravu segmentā.

"Rīgas centrālais termināls" 2017.gadā plāno turpināt attīstīt saimniecisko darbību beramkravu pārkraušanas un glabāšanas jomā, investējot jaunās iekārtās un tehnoloģijās.

Kompānija 2015.gadā strādāja ar 37,824 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,685 miljonu eiro peļņu.

"Rīgas centrālais termināls" pieder SIA "Rīgas tirdzniecības osta", kuras lielākais īpašniece ar 60% kapitāldaļu AS "MCH investīcijas", kas savukārt pastarpināti pieder bijušo politiķu Andra Šķēles un Aināra Šlesera ģimenēm, liecina "firmas.lv" informācija.

"Rīgas centrālais termināls" ar Rīgas brīvostu noslēdzis līgumu par Krievu salas termināļa izmantošanu un piesārņojošo darbību pārcelšanu no galvaspilsētas centra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!