Foto: LETA

Būvuzņēmums „Arčers” noslēdzis vairāk nekā 2 miljonu eiro (1,41 miljonu latu) līgumu par stikloto būvkonstrukciju izgatavošanu un uzstādīšanu hospitāļa „AZ Jan Palfinj” rekonstrukcijas ietvaros Beļģijas pilsētā Ģentē, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.


Tās ir pirmās „Arčers" līgumsaistības šajā valstī, līdz ar to paplašinās kompānijas darbības reģions ārpus Latvijas.

Hospitālī, kas ir viena no reģiona lielākajām ārstniecības iestādēm, sākti rekonstrukcijas darbi. „Arčers" objektam izgatavos un uzstādīs 1073 alumīnija logus un stiklotu alumīnija fasādi 1300 kvadrātmetru platībā.

Līguma izpildes termiņš ir nākamā gada septembris, bet saistības paredz, ka daļai darbu jābūt izpildītiem rekonstrukcijas 1. kārtas ietvaros, sākot no šā gada oktobra līdz decembra nogalei.

Visas stiklotās konstrukcijas tiks izgatavotas „Arčers" ražotnē Latvijā. Arī to uzstādīšanu objektā veiks Latvijas uzņēmuma darbinieki.

"Arčers" šogad ārvalstīs īstenojis vairākus apjomīgus objektus, tostarp, izglītības iestādes Kjennā un Kjelsā, Norvēģijā, kā arī viesnīcu un apartamentu kompleksu „Vulcan" Oslo. Visiem objektiem „Arčers" izgatavoja un uzstādīja stiklotas būvkonstrukcijas.

No uzņēmuma saražotās produkcijas apmēram 35% veido eksporta apjoms. Vislabākās iestrādes un vislielākā darba pieredze uzņēmumam „Arčers" kā stiklotu būvkonstrukciju projektētājam, ražotājam un uzstādītājam ir Skandināvijas reģionā, īpaši - Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!