Foto: LETA

Viens no lielākajiem Latvijā strādājošiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem SIA "Arco Real Estate" šī gada 31. oktobrī izpirka Igaunijas kompānijai AS "Arco Real Estate" (Igaunijas kompānijas "Arco Vara" meitasuzņēmums) piederošas kapitāldaļas 70,64% apmērā, informēja "Arco Real Estate" pārstāvis Dainis Guks.

Par SIA "Arco Real Estate" kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku kļuvis pašreizējais valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Līdz šim Šmitam piederēja 14,7% "Arco Real Estate" kapitāldaļu. Vēl 14,67% pieder SIA "Newcom".

Tā kā Latvijas uzņēmumam, pēc "Arco Vara" rīkotājdirektora Tarmo Silda domām, nebija būtiskas ietekmes uz grupas kopējiem finanšu rezultātiem, tika pieņemts abpusējs lēmums par kapitāldaļu pārdošanu Šmitam.

SIA "Arco Real Estate" turpinās sniegt savus pakalpojumus kā līdz šim. Tāpat pašreizējā uzņēmuma vadībā un struktūrā netiks veiktas nekādas izmaiņas. Visi esošie sadarbības līgumi paliek spēkā un ir saistoši attiecībā pret jebkuru trešo personu. Saskaņā ar kapitāldaļu pārdošanas līgumu uzņēmuma vadība veiks zīmola maiņu 180 dienu laikā pēc kapitāldaļu iegādes.

"Pēdējo piecu gadu laikā SIA "Arco Real Estate" ir veidojusi vidēji 5% no grupas ieņēmumiem, taču grupas akcionāriem nav radījusi peļņu. Lai gan mēs atzinām sarežģīto situāciju Latvijas nekustamo īpašumu tirgū pēc krīzes un šodien, mātessabiedrības uzskati par uzņēmējdarbības veikšanu brokeru darbības un īpašumu vērtēšanas jomā neatbilda mūsu Latvijas uzņēmuma vadības un 30% akcionāru viedoklim. Tāpēc mēs vienojāmies par loģisku un savstarpējas cieņas pilnu risinājumu, saskaņā ar kuru SIA "Arco Real Estate" vadība ir izpirkusi no gupas esošo organizāciju un biroju," skaidro Silds

"Uzņēmums SIA "Arco Real Estate" ir darbojies tirgū gandrīz 20 gadus. Mūsu darbinieku lielākā daļa uzņēmumā ir nostrādājusi vairāk nekā desmit gadus, bet vadošie darbinieki - kopš uzņēmuma nodibināšanas 1997.gadā. Mūsu uzņēmums sniedz pakalpojumus galvenokārt vietējam tirgum, tāpēc kapitāldaļu izpirkšana ir loģisks risinājums uzņēmuma nākotnei, stiprinot uzņēmuma pozīcijas Latvijā," atklāj "Arco Real Estate" valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Pērn "Arco Real Estate" strādāja ar 898 162 eiro apgrozījumu un cieta 72 724 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!