1957. gads bija labs tā laika padomju kosmētikas flagmanim "Dzintars", jo Rīgas kosmētikas fabrikā tika palaisti jauni ražošanas automāti. Viens no tiem nu spēja piepildīt 32 000 tūbiņu vienā maiņā. Cits "robots" pats skaloja un pildīja pudeles, darba ražību dubultojot. Tiesa, neatrisināts tobrīd gan vēl palika jautājums par etiķešu līmēšanu – to joprojām bija jādara ar rokām.

"Delfi" jau rakstīja, ka līdz ar sociālajos tīklos izplatīto aicinājumu Latvijas iedzīvotājiem iegādāties AS "Dzintars" produkciju, pārdošanas apjomi uzņēmuma veikalos piecu dienu laikā trīskāršojušies.

"Dzintara" valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs atzina, ka šāds pārdošanas apjomu pieaugums palīdzēs ātrāk kāpināt ražošanas jaudas, samazināt preces deficītu veikalu plauktos un ātrāk izpildīt saistības pret valsts budžetu. Viņš arī pauda pateicību pircējiem, piebilstot, ka būtu biežāk jāaizdomājas par to, kā "pašu spēkiem atbalstīt pašmāju ražotājus – gan lielos, gan mazos".

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa kosmētikas ražotājam AS "Dzintars" ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Lieta ierosināta 17. oktobrī.

"Dzintara" valdes locekle Dagnija Maike iepriekš portālam "Delfi" teica, ka uzņēmums bijis spiests iekavēt nodokļu maksājumus, kā rezultātā izveidojās parāds 3,2 miljonu eiro apmērā.

"Dzintars" pagājušajā gadā strādāja ar 5,911 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 76% - līdz 2,633 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!