Foto: LETA

Pēc maldīgā Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) paziņojuma par cenu pieaugumu veikalos saistībā ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu arī mazumtirgotājs "Prisma" apsver iespēju izstāties no asociācijas, apliecināja "Prisma Latvija" tirdzniecības tīkla direktors Henriks Harkonens.

Viņš norādīja, ka LTA paziņojums par cenu pieaugumu veikalos ir pretrunā ar "Prisma" nostāju. "Sekosim līdzi LTA tālākajiem paziņojumiem un mērķiem, lai varētu pieņemt izšķirošo lēmumu," sacīja Harkonens.

Tāpat viņš pastāstīja, ka "Prisma" jau ir samazinājis preču cenas saistībā ar PVN likmes maiņu. Klientiem cenu samazinājums jūtams no preces vērtības, kura pārsniedz 62 santīmus.

LTA prezidents Henriks Danusēvičs pastāstīja, ka pašlaik no asociācijas neviens biedrs vairs izstāties nevēlas. "Pašlaik no asociācijas izstāties negrasās, savukārt tie uzņēmumi, kuri izstājās, iepriekš bija arī citā – Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijā – un mēs jau sākotnēji bažījāmies par to, ka agri vai vēlu LTA notiks šķelšanās," viņš atzina.

Tāpat asociācijas vadītājs norādīja, ka pēc mazumtirgotāju "Rimi Latvia", "Maxima Latvia" un "Palink" aiziešanas no asociācijas LTA būs vienotāka. "Tie tirgotāji, kas ir palikuši asociācijā, būs vienotāki, un jāteic, ka asociācija kļūs arī nacionālāka, vairāk pārstāvot vietējos tirgotājus," uzsvēra LTA prezidents.

Pagājušajā nedēļā par izstāšanos no LTA paziņoja "Rimi Latvia", savukārt šonedēļ – "Maxima Latvija" un "Palink". Uzņēmumi pauda neapmierinātību ar LTA publiski pausto informāciju par it kā gaidāmo cenu pieaugumu PVN likmes samazināšanas dēļ.

Danusēvičs aģentūrai BNS iepriekš noliedza izskanējušo informāciju par it kā gaidāmo cenu pieaugumu PVN likmes samazināšanas dēļ. "Tirgotāju asociācija iepriekš paziņojumā norādīja uz PVN likmes maiņas dārdzību, paskaidrojot, ka tas tirgotājiem kopā izmaksās apmēram 8,73 miljonus latu. Ja kāds no šā izteikuma vēlējies veidot jaunu politiku, tā jau ir cita lieta," sašutumu pauda LTA prezidents.

LTA ir nodibināta 1994.gadā, un pašlaik tajā brīvprātīgi apvienojušies vairāk nekā 600 uzņēmēju, kuri nodarbojas ar tirdzniecību, ēdināšanu un pakalpojumu sniegšanu. LTA ir izveidojusi tirdzniecības pārstāvniecības četrās Austrumu un Vidusāzijas valstīs, no kurām lielākā ir Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!