Foto: Publicitātes foto

Ziemeļvalstu lielie piena pārstrādes kooperatīvi "Arla Foods" un "Valio" noliedz, ka vestu sarunas par piensaimniecības kooperatīvam "Trikāta AS" piederošās piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas Piens" kontrolpaketes iegādi, ziņo Lielbritānijas pārtikas jomas portāls "Just-Food".

"Arla Foods" pārstāvis sacījis portālam, ka viņam neesot informācijas par to, ka "Arla Foods" būtu saņēmis piedāvājumu iegādāties "Latvijas Piena" kapitāldaļas, un ka uzņēmumam neesot plānu darboties piena pārstrādē Baltijas valstīs.

"Mūsu speciālisti, kas atbild par uzņēmumu iegādi, nav informēti par šādu piedāvājumu. Es varu apstiprināt, ka mums nav nekādu stratēģisku plānu iesaistīties piena pārstrādē Baltijas valstīs," teicis "Arla Foods" pārstāvis.

Savukārt "Valio" pārstāvis sacījis, ka kompānija pašlaik nav iesaistīta sarunās par uzņēmumu iegādi.

"Nav ko komentēt. "Valio" nav iesaistīts (...) sarunās ar nolūku kaut ko pirkt," portālam "Just-Food" teicis "Valio" pārstāvis.

Iepriekš mediji ziņoja, ka par "Latvijas Piens" kontrolpaketes pirkšanu interesi izrādījuši Skandināvijas lielākie kooperatīvi - Dānijas un Zviedrijas piensaimniecības kooperatīvs "Arla Foods" un Somijas kooperatīvs "Valio".

"Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs aģentūrai BNS iepriekš teica, ka "Trikāta KS" nekad nav uzrunājis vai vedis sarunas ar Skandināvijas lielākajiem kooperatīviem "Arla Foods" vai " Valio" par piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas Piens" kontrolpaketes pārdošanu.

"Turpinām sarunas par "Trikāta KS" piederošo 53,66% "Latvijas Piena" kapitāldaļu pārdošanu, taču vēlamies uzsvērt, ka "Trikāta KS" nekad nav uzrunājusi vai vedusi sarunas ar medijos izskanējušajiem potenciālajiem interesentiem "Arla Foods" vai " Valio"," sacīja Krievārs.

Vienlaikus viņš norādīja - ņemot vērā, ka sarunas nav noslēgušās, kooperatīvs patlaban atturas nosaukt citus sarunu partnerus.

Jau vēstīts, ka "Latvijas Pienu" piemeklējušas finanšu grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Tostarp viens no uzņēmuma īpašniekiem - kooperatīvs "Trikāta KS" - plāno pārdot tam piederošās "Latvijas Piena" kapitāldaļas (53,66%) tāpēc, ka uzņēmums par iepirkto pienu kooperatīvam ir parādā 3,037 miljonus eiro. Par kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs "Latraps", kam jau pieder "Latvijas Piena" kapitāldaļas.

"Latvijas Piens" ir četriem kooperatīviem - " Trikāta KS " (53,664%), "Dzēse" (20,839%), "Latraps" (19,622%) un "VAKS" (5,875%) - piederošs uzņēmums, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!