Foto: DELFI

Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam piederošā SIA "Suņu būda" kļuvusi par portāla "Rītakafija.lv" īpašnieku. Kādiem mērķiem un par kādu summu Saeimas vēlēšanu gadā iegādāts šis medijs plašāk skaidrots gan netiek.

Portāls iepriekš piederēja SIA "GATE TO 8", kura īpašnieki savukārt medijos izskanējuši publikācijās par tā saucamajiem "klikšķu biznesmeņiem".

Kaimiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka portāla iegāde ir "Suņu būdas" valdes priekšsēdētāja Gata Bērziņa pārziņā esošs jautājums, savukārt pats politiķis no uzņēmuma darbības "turoties pa gabalu".

Vaicāts, vai portāls varētu tikt izmantots priekšvēlēšanu kampaņas vajadzībām, parlamentārietis pauda neizpratni par šādu jautājumu, taujājot, kāpēc tas viņam būtu jādara. Ikvienam būs iespējams sekot līdzi "ritakafija.lv" saturam, lai pārbaudītu, kas tajā tiek publicēts, piebilda Kaimiņš.

""GATE TO 8" dibinātāji ir pievērsušies citam komercdarbības veidam un nevēlējās turpināt šī portāla darbību. Viņi izvēlējās to pārdot par relatīvi nelielu summu SIA "Suņu būda", jo alternatīva izvēle būtu bijusi šo uzņēmumu likvidēt," portālam "Delfi" sacīja "Suņu būdas" valdes priekšsēdētājs Gatis Bērziņš. Viņš gan neatklāja, kādiem mērķiem portāls iegādāts un kādu informāciju tajā lasītāji turpmāk tajā redzēs.

Kā novēroja "Delfi", decembra laikā "Rītakafija.lv" soctīkla "Facebook" profils ir publicējis 263 ziņas, ar kurām ļaudis ir dalījušies 1266 reizes.

Tāpat cilvēki pie "Rītakafija.lv" publicētajām ziņām decembrī ir atstājuši teju 400 komentārus, kā arī vairāk nekā 4,5 tūkstošus "like" un citu emociju atzīmes. Tiesa, neskatoties uz lielo aktivitāti, profila sekotāju skaits krīt. Decembrī tas ir zaudējis vairāk nekā 100, taču kopš augusta – vairāk nekā 500 "laikus".

"Lursoft" dati liecina, ka "Suņu būda" pamatkapitāls ir 2810 eiro. 2016. gadu uzņēmums noslēdzis ar 86 000 eiro apgrozījumu un 2223 eiro zaudējumiem. Tā vienīgais īpašnieks ir Kaimiņš.

"Delfi" jau ziņoja, ka jaunākie partiju reitingi decembrī liecināja, ka Kaimiņa vadītās partijas "KPV LV" reitings ir 1,5% vēlētāju atbalsts, un Saeimā tā neiekļūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!