Foto: LETA

Latvijā lielākā olu un olu produktu ražotāja "Balticovo" notekūdeņu attīrīšanas iekārtu sistēmas ir atsākušas darbību, informēja uzņēmumā.

Kompānijā pastāstīja, ka 18. aprīlī tika pabeigti avārijas novēršanas darbi. Piesārņotais ūdens tika pārvests uz tuvējām attīrīšanas būvēm ārpus uzņēmuma. Patlaban ir pabeigti iekārtu tīrīšanas darbi, un notiek visu bioloģisko procesu dabīgs atjaunošanās process. Nedēļas sākumā attīrītajās iekārtās tika ievietotas jaunas attīrošās baktērijas, un pašlaik "Balticovo" bioloģiskā sadzīves notekūdeņu attīrīšanas iekārta ir atsākusi darbību.

Savukārt Valsts vides dienests (VVD) turpina uzraudzīt attīrītā ūdens kvalitāti un ar to saistītos procesus. Avārijas rezultātā videi kaitējums netika nodarīts.

Jau vēstīts, ka 11. aprīlī "Balticovo" ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās pēkšņi gāja bojā notekūdeņus attīrošās baktērijas un iekārtas sabojājušās. "Balticovo" par šo faktu ziņoja VVD un veica visus nepieciešamos pasākumus, lai samazinātu neattīrītu notekūdeņu nokļūšanu vidē.

VVD situāciju uzņēmumā vērtēja kā ļoti nopietnu apdraudējumu, jo ikdienu "Balticovo" vidē novada aptuveni 500 kubikmetru notekūdeņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!