Foto: F64
Īpašnieku atkal ir mainījis "Skonto" stadions, kurš nu nonācis kādas nekustamo īpašumu uzņēmējas Nataļjas Rudzītes īpašumā, liecina Zemesgrāmatas dati.

29.septembrī reģistrēts pirkuma līgums un īpašums Emīla Melngaiļa ielā 1, kas nu nonācis SIA 'MANI Group' īpašumā. Šis uzņēmums reģistrēts 2008.gadā un tā vienīgā īpašniece ir Rudzīte. Viņa iepriekš medijos minēta arī kā vērienīgā darījuma dalībniece, kurā kopā ar vēl pieciem Krievijas pilsoņiem par 6,26 miljonus eiro iegādājās viesnīcu Elizabetes ielā 3.

Šā gada jūlijā problemātisko aktīvu pārvaldītāja "Reverta" valdījumā esošais "Skonto" komplekss jau par 13,8 miljoniem eiro tika pārdots uzņēmumam "SSA", kura vienīgais īpašnieks ir Vladimirs Koļesņičenko, bet septembra beigās stadions atkal ir mainījis savu īpašnieku. Ar Koļesņičenko un Rudzīti portālam "Delfi" pagaidām nav izdevies sazināties.

Arī Zemesgrāmatas informācijas par lielākajiem īpašumu pirkumiem aizvadītajā nedēļā liecina, ka četri no lielākajiem darījumiem varētu būt saistīti ar "Skonto" stadionam pieguļošajām teritorijām. Par 26 714 490 eiro iegādāts nekustamais īpašums Hanzas ielā, par 3 213 773 eiro pirkts zeme un nekustamais īpašums Hanzas ielā, par 3 213 773 eiro iegādāts īpašums Krišjāņa Valdemāra ielā, bet par 1 857 962 eiro - Emiļa Melngaiļa ielā. Kopējā šo darījumu summa sasniedz 35 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka interesi par "Skonto" kompleksu iegādi vasarā izrādīja vairāki investori un pēc rūpīgas izvērtēšanas par izdevīgāko tika atzīts "SSA" piedāvājums. SIA "SSA" ir tā sauktais mazkapitāla uzņēmums, proti, tā pamatkapitāls ir 1 lats (1,4 eiro).

SSA dibinātājs ir Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta bijušā futbola kluba "Skonto" īpašnieka Gunta Indriksona biznesa partneris Dainis Kalnpurs, kam firma piederēja līdz 2013.gada jūnijam, kad par tās īpašnieku kļuva Koļesņičenko. Saskaņā ar uzņēmuma pērnā gada vadības ziņojumu tā biroja telpas atrodas E.Melngaiļa ielā 1a, proti "Skonto" stadionā.

Jau 2012.gada 16.jūlijā banka "Reverta" noslēgusi līgumu ar "SSA", tādējādi nodrošinot stadiona turpmāku izmantošanu futbola spēlēm un citām sporta aktivitātēm uz noteiktu laika periodu. 2013. gada septembrī objekts "Skonto" kā investīciju projekts tika izlikts pārdošanā.

Savulaik "Parex banka" izsniegtā kredīta mērķis bija "Skonto" stadiona iegāde un attīstība.

2011.gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors - "Reverta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!