Foto: DELFI

Atļauta "Orkla" ASA un AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", UAB "Margiris", SIA "Detente", AS "Laima" un to meitas sabiedrību apvienošanās, portālu "Delfi" informē Konkurences padomes (KP) pārstāve Paula Vilsone.

KP lēmumā secina, ka darījuma rezultātā ietekmētajos tirgos netiks nodarīts kaitējums, tādējādi – Latvijā un Baltijas teritorijā konkurence netiks būtiski samazināta.

Darījuma rezultātā minētajos tirgos apvienošanās dalībnieku tirgus daļas pieaugums vērtējams kā neliels, savukārt jaunu konkurentu ienākšanai attiecīgajos preču tirgos būtisku barjeru nav. Vienlaikus mazumtirgotājiem saglabājas iespējas iegādāties arī citu ražotāju produkciju gan Latvijā, gan arī ārpus Latvijas teritorijas.

Apvienošanās rezultātā "Orkla" ASA iegūs vienpersonisku izšķirošo ietekmi NP Foods koncernā, tādējādi iegūstot 100% AS "Gutta" akciju, kā arī 100% SIA "NP Foods", AS "Staburadze", Lietuvas sabiedrības UAB "Margiris" un SIA "Detente" kapitāla daļu un 24,6% AS "Laima" akciju, kamēr pārējie 75,4% AS "Laima" akciju pieder AS "Staburadze".

Lēmums pieņemts 2014. gada 11.decembrī.

"Orkla" ASA ir Norvēģijā dibināta un inkorporēta publiska akciju sabiedrība un tā ir "Orkla" koncerna vadošā sabiedrība.

Uzņēmums darbojas Skandināvijā, Austrumeiropā, Āzijā, kā arī ASV. Koncerna galvenie darbības virzieni ir pārtikas preču ražošana, konditorejas un uzkodu ražošana, mājsaimniecības un mājas preču ražošana.

Latvijā darbojas vairākas "Orkla" koncerna sabiedrības, ieskaitot SIA "Spilva", AS "Kalev", AS "Latfood", SIA "Latfood Agro", SIA "Lanordija", AS "Alvo Park", SIA "Alvo Park 2", SIA "Sapa Profili" un SIA "Axellus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!