Foto: DELFI

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ļauj Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) slēgt 3,5 miljonus eiro vērto līgumu par 52 automašīnu piegādi ar SIA "Auto Blitz", liecina paziņojums IUB mājaslapā.

Iepriekš cits iepirkuma pretendents SIA "Norde" pārsūdzēja iepirkuma rezultātus, kā vienu no argumentiem minot "Auto Blitz" nodokļa parādu, kas liedz pretendēt uz iepirkumu. Taču IUB lēmumā secina, ka "Auto Blitz" 2015.gada 8.septembrī nav bijis nodokļu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu parādu.

Kopumā IUB iesniegumu izskatīšanas komisija nekonstatēja iepirkuma procedūras pārkāpumus, kas būtu varējuši ietekmēt pieņemto lēmumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu "Auto Blitz".

Rezultātā IUB lēma atļaut NMPD slēgt iepirkuma līgumu ar "Auto Blitz". Tiesa, minēto IUB lēmumu vēl var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

Kā atzina "Norde" pārstāve Līga Loļa, uzņēmums patlaban iepazīstas ar IUB lēmumu un par tālāko rīcību lems vēlāk.

Pagājušā gada decembrī automašīnu "Nissan" oficiālais pārstāvis Latvijā SIA "Norde" pārsūdzēja 3,5 miljonus eiro vērto konkursu par 52 automašīnu piegādi NMPD.

Minētajā iepirkumā par uzvarētāju tika atzīts politiķes Solvitas Āboltiņas (V) vīra pārstāvētais uzņēmums SIA "Auto Blitz", kas apņēmās automašīnas piegādāt par 3 474 094 eiro. Kopumā iepirkumā pieteicās deviņi pretendenti, taču "Auto Blitz" piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

Kopumā tika saņemti deviņi pretendentu piedāvājumi, no kuriem par uzvarētāju atzīts "Auto Blitz".

"Nordes" pārstāvis Gatis Siliņš iepriekš skaidroja, ka iepirkuma rezultāti pārsūdzēti, jo konkursa nolikumā tika veiktas izmaiņas prasībā par garantijām. Tāpat "Nordes" pārstāvis norādīja, ka konkursa pieteikumu iesniegšanas brīdī "Auto Blitz" bijis nodokļu parāds.

Iepriekš SIA "Auto Blitz" ieguva tiesības piegādāt arī 40 jaunus spēkratus Valsts policijai.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka nedaudz vairāk par pusi "Auto Blitz" kapitāla daļu pieder AS "Mūsa Motors grupa", bet pārējie dalībnieki ir Vitauts Tučkus, Ģirts Zemītis un Māris Varkalis. Āboltiņš darbojas arī "Mūsa Motors grupas" padomē.

2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 924 458 eiro apgrozījumu un 20 096 eiro peļņu. Savukārt 2013.gadu uzņēmums noslēdza ar 5 821 882 eiro apgrozījumu un cieta 38 127 eiro zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!