Foto: stock.xchng
Saistībā ar militāro apvērsumu Turcijā Latvijas aviokompānija "airBaltic" pārcēlusi uz sestdienas vakaru reisu no Rīgas uz Antāliju, informēja lidsabiedrības pārstāvis Jānis Vanags.

Paredzēts, ka reiss BT7717/BT7718 no Rīgas uz Antāliju izlidos plkst.23 sestdienas vakarā.

Savukārt no Antālijas uz Rīgu - plkst.3.25 naktī uz svētdienu. Saskaņā ar jaunāko informāciju, lidojumam uz Antāliju no Rīgas biļetes iegādājušies 137 pasažieri, bet reisam no Antālijas uz Rīgu - 144 pasažieri.

Lidojumi tiek organizēti saskaņā ar tūrisma kompāniju "Tez Tour". Lidsabiedrība "ariBaltic" atvainojas klientiem par iespējamām problēmām, kas radušās saistībā ar reisu pārcelšanu.

Vanags iepriekš Latvijas Radio uzsvēra, ka lidsabiedrība šobrīd "ļoti rūpīgi izvērtē situāciju, lai varētu visus nogādāt mājās". "Tiklīdz mēs varēsim nodrošināt drošus lidojumus, mēs tos izpildīsim," solīja uzņēmuma pārstāvis.

Viņš akcentēja, ka patlaban uzņēmumam galvenā prioritāte ir pārliecināties, vai lidojumi ir droši. Pagaidām rīta pusē plānotais reiss no Latvijas ir pārcelts, kamēr nebūs gūta pilnīga pārliecība, ka Turcijā ir droši.

Vanags sacīja, ka patlaban notiek aktīvas pārrunas ar kompāniju "Tez Tour", kas rūpējas par tiem klientiem, kuri ir Turcijā. Tieši "Tez Tour" šī "airBaltic" arī pasūtījusi lidojumus.

Jau vēstīts, ka saistībā ar politiskajiem notikumiem Turcijā "Tez Tour" lūdz savus klientus palikt savās viesnīcās un uzturēt komunikāciju ar firmas pārstāvjiem.

"Mēs esam tiešā komunikācijā ar Latvijas Ārlietu ministriju, aviokompāniju airBaltic un mūsu uzņemošo ofisu Antālijā. Centīsimies savlaicīgi sniegt jaunāko informāciju," teikts "Tez Tour" paziņojumā.

Ar uzņēmumu klienti var sazināties pa tālruni (+371) 22 304 575.

Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos līdz situācijas normalizācijai atlikt braucienus uz Turciju.

Latvija seko līdzi notikumu attīstībai Turcijā, un pagaidām aicina valstspiederīgos, kuri atrodas šajā valstī, neapmeklēt iedzīvotāju pulcēšanās vietas, norāda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

No Turcijas saņemam satraucošas ziņas, esam ļoti norūpējušies par situācijas attīstību, uzsvēra ministrs un piebilda, - demokrātija, tiesiskums un cilvēktiesības ir jāievēro.

Ārlietu ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus problēmu gadījumā sazināties ar vēstniecību Turcijā. Vēstniecības Ankarā šobrīd strādā un ir sazvanāma pa tālruni +903124056136. Tāpat neskaidrību gadījumā ir iespējams vērsties Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā, kas ir sazvanāms pa tālruni +371 26337711.

Latvijas vēstniecībā Turcijā ir vērsušies vairāki satraukti Latvijas iedzīvotāji, kuri vēlējušies iegūt informāciju, kā rīkoties iespējamā valsts apvērsuma apstākļos..

Vēstniecība zvanītājus informējusi par tās rīcībā esošo informāciju par notikušo, kas joprojām ir visai neskaidrs, jo puses sniedz pretēju informāciju, aicinājusi saglabāt mieru, nepamest savu atrašanās vietu un neapmeklēt publiskas vietas.

Vēstniecības rīcībā pašlaik nav informācijas, vai sestdien tiks nodrošināta aviosatiksme starp Rīgu un Turciju, taču ārvalstu avoti vēsta, ka aviosatiksme vismaz daļēji ir apturēta. Informācija Rīgas lidostas mājaslapā liecina, ka aviosabiedrība "airBaltic" sestdien plānoja veikt pāris lidojumus uz Antāliju, bet "Turkish Airlines" - lidot uz Stambulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!