Foto: LETA

AS "Putnu fabrika Ķekava" ("PF Ķekava") panākusi mierizlīgumuar tās maksātnespējas administratoru Olafu Švanku, par "PF Ķekava" sniegto informāciju trešdien vēsta biznesa laikraksts "Dienas Bizness".

Avīze raksta: lai mierizlīgumu panāktu, notikušas ilgas, garas un sarežģītas diskusijas. Sarunu rezultātā administrators iesniedzis savu skaidrojumu par to, kāpēc iepriekš bija rīkojies tā un ne citādāk. Savukārt "PF Ķekava" atsauca savu prasību tiesā, lai situācijai tomēr būtu racionāls iznākums. Darbs pie uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) īstenošanas turpinās ar līdzšinējo administratoru.

Komentējot situāciju, "PF Ķekava" valdes loceklis Andris Vilcmeiers laikrakstam norādījis: "PF Ķekava iepriekš vērsās Rīgas rajona tiesā ar lūgumu atcelt maksātnespējas administratoru, kā arī bija pieprasījusi maksātnespējas administratoram sniegt skaidrojumu par veiktajām darbībām. PF Ķekava to saņēma 7.maijā. Maksātnespējas administratora sniegtais situācijas izskaidrojums ir novērsis iepriekš radušās nesaskaņas un pārpratumus, tādēļ uzņēmums iesniedza tiesai lūgumu tiesvedību izbeigt. Jāatzīmē, ka iesaistītās puses vairākas dienas meklēja optimālāko risinājumu, lai izbeigtu radušos situāciju racionālā veidā. Rezultātā abas iesaistītās puses – gan maksātnespējas administrators, gan "PF Ķekava" – turpinās dialogu un darbu pie TAP plāna īstenošanas."

"Delfi" iepriekš vēstīja, ka "PF Ķekava" iepriekš bija nemierā ar iecelto maksātnespējas administratoru. Uzņēmums iepriekš pauda viedokli, ka administrators, iespējams, veic darbības, kas vērstas uz uzņēmuma maksātnespējas iniciēšanu un uzņēmuma mākslīgu pārņemšanu. Tādēļ putnu gaļas ražotājs prasīja maksātnespējas administratora atkāpšanos.

Uzņēmums pieprasīja maksātnespējas administratoram Švankam līdz 20.aprīlim sniegt skaidrojumu par veiktajām darbībām, to likumisko pamatojumu un rīcības atbilstību uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa interesēm. Tāpat uzņēmums vērsās Rīgas rajona tiesā ar lūgumu atcelt tiesiskās aizsardzības procesa administratoru Švanku, kā arī lūdza noteikt termiņu jauna administratora amata kandidāta ieteikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!