Foto: F64

Mārtiņš Reinfelds atguvis nozagtos 22,4% kapitāldaļu SIA "Elagro Trade", un īpašnieku un valdes locekļu sarakstā vairs nav Igaunijas pilsoņa Aleksandra Lavriņenko, kurš nekaunīgi bija pārņēmis daļu uzņēmuma, vēsta biznesa laikraksts "Dienas Bizness" (DB).

"Valsts policijas ekspertīze konstatējusi viltotus dokumentus un parakstus uz kuru pamata A. Lavriņenko tika reģistrēts kā SIA "Elagro Trade" valdes loceklis ar tiesībām pārstāvēt kompniju atsevišķi. Viltoti ir arī dokumenti, kuros norādīts, ka A. Lavriņenko no M. Reinfelda iegādājies šīs kompānijas 22,4% kapitāldaļu. Tāpēc Uzņēmumu reģistrs ir nekavējoties anulējis valsts notāra ierakstus saistībā ar attiecīgo izmaiņu reģistrāciju," DB skaidro Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs Ringolds Balodis.

Viņš atzīst, ka uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieku – amatpersonu, valsts policijas un ekspertu operatīvās darbības rezultātā taisnīgumu izdevies atjaunot vienas nedēļas laikā. "Jā, šī gadījuma sabiedriskā rezonanse, iespējamā ietekme, ja gadījumā A. Lavriņenko būtu kompānijas vārdā uzņēmies kādas saistības vai arī paspējis pārdot "it kā sev piederošas" kapitāldaļas kādai trešajai pesonai, pārējo uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieku aktīvā rīcība ir devusi salīdzinoši ātru rezultātu," tā uz jautājumu par to, kāpēc konkrēti šis skandāls ir relatīvi ātri noslēdzies ar iepriekš izdarīto ierakstu dzēšanu – anulēšanu Komercreģistrā, atbild Balodis.

Viņš arī nenoliedz, ka ne visos gadījumos, kur kāda persona vēršas ar iesniegumu UR un policijā par parakstu viltošanu, uzņēmuma kapitāldaļu nozagšanu pārņemšanu, – tik ātri tiek saņemts policijas ekspertīzes slēdziens un lūgums atcelt izdarītos ierakstus Komercreģistrā. Savukārt SIA "Elagro Trade" valdes priekšsēdētājs Olavs Legzdiņš atzina, ka krāpnieks ir apturēts, taču uzņēmums būs apmierināts tad, kad "viss būs vēsturiskajā patiesībā". Visi nepieciešamie dokumenti UR jau esot iesniegti, taču uzņēmējs pauda izbrīnu, ka "tas notiek tik ilgi".

DB iepriekš vēstīja, ka nezināms pilsonis no Igaunijas, Aleksandrs Lavriņenko, nekaunīgi pārņēma daļa "Agrolats Holding" uzņēmuma – SIA "Elagro Trade". UR pēc Lavriņenko iesniegtiem dokumentiem veica izmaiņas gan "Agrolats Holding" ietilpstošā graudu un minerālmēslojumu tirdzniecības uzņēmuma SIA "Elagro Trade" dalībnieku sastāvā, gan valdē. Saskaņā ar izmaiņām Igaunijas pilsonis šogad kļuva par "Elagro Trade" valdes locekli ar tiesībām pārstāvēt kompāniju atsevišķi, aizstājot Reinfeldu (kurš apgalvo, ka kapitāldaļas nav pārdevis), kā arī ieguva 112 jeb 22,4% uzņēmuma daļu 2240 latu nominālvērtībā.

"Elargo Trade" ar teju 40 miljonu latu apgrozījumu atrodas "Dienas Biznesa" TOP 500 lielāko Latvijas uzņēmumu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!