Foto: AFP/Scanpix

Interneta un kabeļtelevīzijas operators "Baltcom" pērn par 10% audzējis apgrozījumu līdz 17,2 miljoniem eiro, bet strādājis ar 7,3 miljonu eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

2014.gadā uzņēmums apgrozīja 15,7 miljonus eiro un darbojās ar 194 552 eiro lieliem zaudējumiem, bet 2013.gadā apgrozījums bija 15,9 miljoni eiro un tika gūta 1,082 miljonu eiro peļņa. "Baltcom" koncerna konsolidētais apgrozījums pērn bija 19,7 miljoni eiro, bet zaudējumi - 5,3 miljoni eiro.

"Baltcom" valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns portālam "Delfi" sacīja, ka uzņēmums veic būtiskas investīcijas, lai spētu klientiem piedāvāt augstāko pakalpojumu kvalitāti tirgū.

"Jau pašlaik redzam, ka tas ir devis rezultātu - klientu skaits, kas izmanto mūsu interaktīvo televīziju vai optisko internetu, ir būtiski audzis, esam ieguvuši atzinību kā ātrākā interneta sniedzējs Latvijā. Tas mūs motivē būt soli priekšā konkurentiem," norādīja Buasēns.

"Pēdējos gados "Baltcom" būtiski palielinājusi ieguldījumus pakalpojumu attīstībā. 2015. gadā veikto investīciju apjoms sasniedza 4,2 miljonus eiro, savukārt šogad uzņēmums tīkla attīstībā plāno investēt jau 5 miljonus eiro. Ievērojami uzlabojušies pārdošanas rādītāju "Baltcom" modernāko pakalpojumu segmentā. Interaktīvās televīzijas klientu skaits 2015. gadā pieauga astoņas reizes, savukārt 2016. gada pirmajā pusē pieauga par vēl 30%," turpina uzņēmuma vadītājs.

SIA "Baltcom" pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam "Rpax One S.A.". Jūnija sākumā 28,5% "Rpax One S.A." kapitāla iegādājies ASV investīciju kompānijai "Providence Equity Partners" piederošais mobilo telekomunikāciju operators "Bite Latvija".

"Baltcom" vairākuma akcionāri caur "Rpax One S.A." ir kompānijas "Ardian" un "Resource Partners".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!