"Hili Ventures" grupā esošais nekustamo īpašumu pārvaldes meitasuzņēmums "Hili Properties" Latvijā ir iegādājies deviņus mazumtirdzniecības kompleksus, informē uzņēmums.

Ar šo darījumu " Hili Properties" savam starptautiskajam komerciālo nekustamo īpašumu portfelim kopumā ir pievienojis 18 500 kvadrātmetrus mazumtirdzniecības platības. Kopējā šo deviņu nekustamo īpašumu platība sasniedz aptuveni 27 000 kvadrātmetru.

" Hili Properties" īpašumā un pārvaldībā ir vairāki stratēģiski nozīmīgi komerciālie nekustamie īpašumi, kas paredzēti nomāšanai Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Maltā. Kompānijas daudzpusīgajā portfelī ietilpst biznesam paredzētas ēkas, biroju telpas nozīmīgos komerciālos rajonos un nekustamie īpašumi, kuros atrodas "McDonald’s" restorāni. "McDonald’s" restorāni ietilpst uzņēmumā "Premier Capital", kas ir vēl viens " Hili Ventures" grupas meitasuzņēmums.

Iegādātie mazumtirdzniecības centri nodrošina ar tirdzniecības vietām līdz pat 30 reģionālos un vietējos nomniekus, kuri aizņem platības no 950 līdz 4150 kvadrātmetriem. Lielākā daļa šo tirdzniecības centru ir pilnībā izīrēti. Pieci no šiem kompleksiem atrodas stratēģiski nozīmīgās vietās Rīgā, divi Latvijas otrajā lielākajā pilsētā Daugavpilī, bet pa vienam ir Tukumā un Aizkrauklē.

Lielākais nekustamais īpašums atrodas Tukumā un aizņem ievērojamu pilsētas rūpnieciskā parka platību. Tajā atrodas plaša vairumtirdzniecības noliktava ar dažādām mājsaimniecībā nepieciešamajām precēm, inventāru dārza darbiem, darba rīkiem un materiāliem celtniecības darbiem.

Pārējo kompleksu galvenie nomnieki ir lielveikali un plaša patēriņa preču veikalu tīkli, kuri plaši pazīstami Baltijas un Ziemeļeiropas valstīs. Līdzās lielveikaliem šajās ēkās izvietoti arī citi pakalpojumu sniedzēji, piemēram, bankas, aptiekas, apdrošināšanas brokeri un skaistumkopšanas saloni, kuriem tiek nodrošināta atsevišķa ieeja vai piedāvāts veikals-veikalā koncepts.

"" Hili Properties" vīzija ir dažādot savu portfeli un paplašināt klātbūtni Baltijas reģionā, un jaunais nekustamo īpašumu darījums to ļauj paveikt. Mums tā ir nozīmīga iespēja. Iegādātie nekustamie īpašumi, no kuriem daži paši par sevi ir nozīmīgi, nodrošina būtisku neizmantotu potenciālu un tiks attīstīti no jauniegūtajām investīcijām," norāda " Hili Properties" priekšsēdētāja Mārgrita Lotša-Emenēgere.

" Hili Properties" stratēģiskajā portfelī ietilpst īpašumi no Maltas līdz pat Baltijas valstīm. Tajā ietilpst specializētas biznesa ēkas pieprasītākajos rajonos, luksusa mazumtirdzniecības kompleksi un nekustamie īpašumi, kuros atrodas "McDonald’s" restorāni.

" Hili Properties" īsteno stratēģiju, kas nostiprinātu kompānijas klātbūtni nozīmīgāko pilsētu nekustamo īpašumu attīstītāju tirgū.

" Hili Properties" ir Maltā bāzētās daudznozaru grupas " Hili Ventures" nekustamo īpašumu pārvaldes meitasuzņēmums. " Hili Ventures" nodarbojas arī ar loģistiku, inženierzinātni, naftas un gāzes ieguves atbalstu, tehnoloģiju izstrādi, kā arī veic uzņēmējdarbību partnerībā ar "McDonald’s" un "Apple". " Hili Ventures" grupa, kas ar 3800 darbiniekiem ir pārstāvēta 12 valstīs, ir partnere "CMA CGM", "Hoffmann", "Tranter", "Terberg", "IBM", "Cisco", "Microsoft", "NCR", "Lenovo" un citiem globāliem zīmoliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!