Farmācijas uzņēmuma AS "Olainfarm" padomē plānots ievēlēt bijušo premjeru Ivaru Godmani, liecina uzņēmuma akcionāru sapulces lēmumprojekti, kas iesniegti biržai "Nasdaq Riga".

Ārkārtas akcionāru sapulcē, kas paredzēta 16. augustā, no jauna uzņēmuma padomē uz piecu gadu termiņu plāno ievēlēt arī Geliju Gildējevu, bet uz jaunu pilnvaru termiņu plānots iecelt līdzšinējos padomes locekļus Aleksandru Raici, Guntu Veismani un Valentīnu Andrējevu.

Paredzēts, ka turpmāk "Olainfarm" padomē vairs nestrādās Ingrīda Circene un Volodimirs Krivozubovs.

"Olainfarm" padomes locekļu kopējo mēneša atalgojumu akcionāri plāno noteikt 11 500 eiro apmērā.

Ārkārtas akcionāru sapulcē 16.augustā plānots veikt arī grozījumus uzņēmuma statūtos, paplašinot valdes sastāvu. Plānots, ka turpmāk "Olainfarm" valdē būs septiņi valdes locekļi līdzšinējo piecu vietā. Patlaban "Olainfarm" valdē strādā Valērijs Maligins, Jeļena Borcova, Veranika Dubitskaja, Oļegs Grigorjevs un Salvis Lapiņš.

"Olainfarm" ārkārtas akcionāru sapulce notiks 16.augustā plkst.12 uzņēmuma telpās, Rūpnīcu ielā 5, Olainē.

Šā gada pirmajā pusgadā provizoriskais konsolidētais "Olainfarm" realizācijas apjoms sasniedzis 53,51 miljonu eiro, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2015.gadā.

"Olainfarm" piederošā aptieku tīkla SIA "Latvijas aptieka" realizācija pirmajā pusgadā sasniedza 9,4 miljonus eiro, kas ir par 14% vairāk nekā šajā periodā pērn. Savukārt farmācijas uzņēmuma "Silvanols" apgrozījums gada sešos mēnešos bija 2,38 miljoni eiro, kas ir par 19% vairāk nekā šajā periodā pērn. "Silvanols" produkcija tika realizēta deviņās Eiropas valstīs, kā arī Albānijā, Kosovā, Azerbaidžānā, Kazahstānā, Baltkrievijā un Krievijā.

Pēc nekonsolidētajiem provizoriskajiem rezultātiem "Olainfarm" produktu realizācija 2016.gada sešos mēnešos veidoja 46,16 miljonus eiro, kas ir par 3% vairāk nekā šajā periodā 2015.gadā.

Tikmēr "Olainfarm" provizoriskie konsolidētie 2016.gada jūnija rezultāti liecina, ka produktu realizācija ir sasniegusi 9,36 miljonus eiro, kas ir par 30% vairāk nekā šajā periodā pērn.

"Latvijas aptiekas" realizācija jūnijā veidoja 1,48 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Šajā laikā darbojās 63 aptiekas. "Silvanols" apgrozījums jūnijā bija 0,43 miljoni eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2015.gada jūnijā. Šā gada jūnijā "Silvanols" sāka piegādes uz Turciju, kā arī ar "Olainfarm" starpniecību pirmo reizi realizēja produkciju Krievijā. "Silvanols" produkti 2016. gada jūnijā tika realizēti vēl septiņās Eiropas valstīs, kā arī Azerbaidžānā.

"Olainfarm" akcionāru sapulcē šī gada 7.jūnijā tika apstiprināts uzņēmuma darbības plāns, kas paredz, ka tā nekonsolidētais apgrozījums 2016.gadā sasniegs 86 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums - 100 miljonus eiro. Saskaņā ar provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2016.gada sešos mēnešos ir sasniegti 54% no visa šogad plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 54% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

Kā ziņots, "Olainfarm" koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 15,3 miljoni eiro, liecina revidētais konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2015.gadā. Tas ir par 25% vairāk nekā 2014.gadā un par 8% vairāk nekā 2012.gadā, kad tika sasniegts līdzšinējais peļņas rekords - 14,2 miljoni eiro. Koncerna mātesuzņēmums 2015.gadā nopelnīja 14,6 miljonus eiro, par 28% uzlabojot 2014.gadā sasniegto peļņas rādītāju.

AS "Olainfarm" akcijas tiek kotētas Baltijas Oficiālajā sarakstā. Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!