Foto: F64

Kādreizējais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards apstiprināts “Latvijas dzelzceļš” (LDz) meitasuzņēmuma SIA “LDz Cargo” valdē, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Tāpat izmaiņas decembra beigās skārušas SIA "LDz infrastruktūra", par kuras valdes priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Ceicāns, bet valdē - Jānis Lapiņš.

Gerhards darbu LDz meitassabiedrībā sāks 10.janvārī un būs atbildīgs par uzņēmuma attīstības jautājumiem, tostarp vilces un ritošā sastāva parka atjaunošanu. Gerhards iepriekš bijis valsts prezidenta Gunta Ulmaņa padomnieks tautsaimniecības jautājumos, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, kā arī laika posmā no 2009.gada marta līdz 2010.gada novembrim satiksmes ministrs.

SIA "LDz infrastruktūra" kopš 20.decembra vada līdzšinējais "LDz Ceļu distances" vadītāja vietnieks Jānis Ceicāns, kurš dzelzceļā strādā kopš 1982.gada - bijis ceļu meistars, tad Ventspils un Jelgavas ceļu distances vadītājs. Savukārt Jānis Lapiņš iepriekš strādājis vadošos amatos SIA "Nelss grupa" uzņēmumos, kā arī strādājis VAS "Elektronisko sakaru direkcija" un ieguvis maģistra grādu finanšu vadībā.

Koncerns "Latvijas dzelzceļš" sastāv no valdošā uzņēmuma VAS "Latvijas dzelzceļš" un piecām meitassabiedrībām - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus; infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDz Infrastruktūra"; ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDz Ritošā sastāva serviss", kā arī apsardzes uzņēmuma SIA "LDz Apsardze".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!