Foto: Shutterstock

Alus darītava "Abula" ieguldīs 107,9 tūkstošus eiro alus fermentācijas un aukstuma iekārtās, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta īstenošanai bija izsludināts iepirkumu konkurss, kurā piecu pretendentu vidū uzvarēja kompānija "Aisis", kas alus darītavai piegādās astoņas alus tvertnes un vienu aukstuma iekārtu par 107,9 tūkstošiem eiro.

Projektu plānots īstenot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma "Investīcijas materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē" ietvaros sešu mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas ar piegādātāju.

2014.gadā "Abula" strādāja ar 640,2 tūkstošu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 29,2% un bija 82,6 tūkstoši eiro.

"Abula" ir viena no mazākajām alus darītavām Latvijā un ražo tikai dzīvo alu "Brenguļu alu". "Abula" dibināta 1992.gadā un pieder vairākām Latvijas privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!