Foto: LETA
Būvfirma SIA "Re&Re" nolēmusi veikt izmaiņas korporatīvajā pārvaldībā, nodibinot AS "Rere Grupa" un veidojot tās pārraudzībā esošus meitasuzņēmumus, informēja "Re&Re" pārstāve Ligita Brodiņa.

"Lai efektīvāk strādātu un labāk uzraudzītu uzņēmumu darbību, tiek ieviests jauns pārvaldības modelis, kur māteskompānija "Rere Grupa" ir atbildīga par uzņēmuma administratīvajām un stratēģiskajām funkcijām, tikmēr meitasuzņēmumi - katrs par savu specialitāti. Uzņēmuma pārmaiņu mērķis ir maksimāla drošība objektos, maksimāli kvalitatīvi, konkurētspējīgi pakalpojumi būvniecības jomā, maksimāli laba un efektīva uzņēmuma korporatīvā pārvaldība," skaidroja Brodiņa.

Pārmaiņu gaitā "Re&Re" veic nepieciešamās izmaiņas uzņēmumu grupas struktūrā, kas arī nozīmē jaunu uzņēmumu dibināšanu. Katrs "Rere" uzņēmums maksimāli koncentrēsies uz savām pamatfunkcijām.

Patlaban jau ir izveidots mātesuzņēmums "Rere Grupa" un divi meitasuzņēmumi - "Rere būve" un "Rere vide". Vēl ir paredzēts nodibināt meitasuzņēmumus "Rere konstruktori", "Rere ceļi" un "Rere meistari".

"Rere grupas" valdē strādā valdes locekļi Aldis Gulbis un Aleksandrs Kalniņš. "Rere grupas" padomi vada padomes priekšsēdētāja Mārīte Straume, viņas vietnieks ir Andis Sils un padomes locekļi Didzis Putniņš un Ainārs Pauniņš.

AS "Rere grupa" pārziņā būs centralizēta uzņēmumu grupas korporatīvo procesu un funkciju pārvaldība, uzņēmumu grupas biznesa attīstība - jauni servisi, uzņēmumi, tirgi (Norvēģija, Anglija, Vācija, Baltkrievija, citas valstis), centralizēta uzņēmuma kvalitātes, mārketinga, komunikācijas, finanšu pārvalde, grupas juridiskās un administratīvo, personālvadības kompetences attīstības pakalpojumi, stratēģiskās partnerības attiecību vadība (būvnieki Latvijā un ārzemēs) uzņēmumu grupas tehnoloģiju izpētes un attīstības centrs, nozares jaunu standartu ieviešana.

"Rere būve" kā ģenerāluzņēmējs nodrošinās vispusīgu celtniecības un rekonstrukcijas pakalpojumu klāstu. Atbilstoši projekta mērķiem un iecerēm "Rere būve" nodrošina ģenerāluzņēmēja pakalpojumus - profesionālu celtniecības projektu vadību, atbilstošu darbu veikšanas plāna un laika grafika izstrādi un pārraudzību, projektu drošības un kvalitātes izvērtējumu un analīzi, arhitektūras un tehniskā projekta izstrādi un koordinēšanu, nepieciešamo atļauju un citu ar valsts un pašvaldības iestādēm saistīto formalitāšu kārtošanu.

"Rere vide" apvieno profesionāļus, kurus vieno pieredze dažāda mēroga un sarežģītības infrastruktūras un ūdenssaimniecības uzlabošanas projektu īstenošanā. "Rere vide" nodrošina konsultācijas klientiem inženierkomunikāciju tīklu un infrastruktūras objektu būvniecības jomā, vides inženierkomunikāciju (ūdensapgādes, kanalizācijas, sakaru tīkli) projektu vadību, ielu, ceļu inženierkomunikāciju būvniecību, teritoriju labiekārtošanas, vides uzlabošanas pakalpojumus un energoefektivitātes risinājumus, vides projektu kvalitātes, drošības un risku vadību.

Sadarbība ar jaunveidojamo uzņēmumu "Rere konstruktori" paredz projektu vadību ēku projektēšanas posmā, ēku un būvju projektēšanu, esošo ēku būvprojektu kvalitātes auditu veikšanu, būvkonstrukciju projektēšanu, dzelzsbetona, metāla un koka konstrukciju, inženiertehnisko komunikāciju tīklu projektēšanu.

Uzņēmums "Re&Re" kā ģenerāluzņēmējs nodrošina vispusīgu celtniecības, rekonstrukcijas un infrastruktūras uzlabošanas pakalpojumu klāstu. Tā uzdevums būs jaunu būvniecības projektu realizācija, esošo projektu būvniecība, esošo būvniecības projektu garantiju pakalpojumu sniegšana, meitasuzņēmumu pārvaldība, tostarp ārzemju filiāles.

Paredzēts, ka jaunveidojamā uzņēmuma "Rere ceļi" funkcijās ietilps konsultācijas klientiem ceļu un infrastruktūras objektu būvniecības jomā, ceļu, tiltu būves un rekonstrukcijas projektu vadība, autoceļu un ielu būvniecība un rekonstrukcija, asfaltbetona un bruģēšanas pakalpojumi, ceļu projektu kvalitātes un risku vadība, tehnikas nomas pakalpojumi.

"Rere meistari" nodrošina konsultācijas klientiem par ēku apdares un iekštelpu izbūves un rekonstrukciju risinājumiem, ēku apdares un iekštelpu būvdarbu projektu vadību, ēku restaurācijas pakalpojumus, dažādas specializētās būvniecības amatnieku komandas, galdniecības meistari pēc īpaša pasūtījuma izgatavo durvis, logus, mēbeles un citus koka izstrādājumus, kā arī restaurē dažādas koka interjera un eksterjera detaļas.

SIA "Re&Re" 2013.gadā strādāja ar 97,68 miljonu eiro apgrozījumu, un tas ir par 107% lielāks nekā 2012.gadā sasniegtais 47,29 miljonu eiro apgrozījums.

Uzņēmums pērn guva 4,47 miljonu eiro peļņu, kas ir par 71,9% lielāka nekā 2012.gadā gūtā 2,6 miljonu eiro peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

1993.gadā dibinātā "Re&Re" īpašnieki ir Putniņš, Pauniņš, Egils Bērzups un Marģers Bitmetis, katram pieder 25%.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!