Foto: DELFI
Ceļu būves un uzturēšanas uzņēmuma "Ceļu pārvalde" (CP) valdes priekšsēdētāja amatam plānots virzīt līdzšinējo CP valdes locekli Jāni Zaueru-Zaulu, pastāstīja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Anna Kononova.

Viņa informēja, ka Zauers-Zauls jau pašlaik pilda CP valdes priekšsēdētāja pienākumus.

"Tuvākajā laikā plānots sasaukt uzņēmuma akcionāru ārkārtas sapulci, kurā arī tiks lemts par CP vadību," klāstīja Kononova un piebilda, ka akcionāru sapulcē Zauera-Zaula kandidatūru plānots piedāvāt CP valdes priekšsēdētāja amatam.

"Lursoft" informācija liecina, ka Zauers-Zauls CP valdes locekļa amatā iecelts 2011.gada augustā. Iepriekš no 2000.gada jūnija līdz 2004.gada oktobrim viņš bija CP prezidents, bet no 2004.gada oktobra līdz 2007.gada oktobrim Zauers-Zauls bija CP valdes priekšsēdētājs. Pēc tam no 2007.gada oktobra līdz 2009.gada novembrim viņš darbojās kā CP valdes loceklis. Atbilstoši "Lursoft" datiem Zaueram-Zaulam arī pieder 1,31% CP akciju, taču šī informācija var neatbilst patiesībai, jo kompānijai nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem.

Jau vēstīts, ka CP padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaļetajevs un kompānijas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lauva 18.oktobrī pēc tikšanās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu nolēma atkāpties no amata.

Ziņots arī, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu saistībā ar CP amatpersonu kukuļošanu. Biroja pārstāvis Andris Vitenburgs norādīja ‒ lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus saistībā ar prettiesiska labuma nodošanu CP amatpersonām, 11.oktobra vakarā veiktas neatliekamas izmeklēšanas darbības, tostarp kratīšana kompānijā, un aizturētas četras personas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis 10,5 tūkstošu latu apmērā nodots ar vairāku personu starpniecību un bija paredzēts par līguma noslēgšanu un pasūtījuma izpildi viena konkrēta apakšuzņēmēja interesēs. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka bijušās un esošās CP amatpersonas veikušas pretlikumīgas darbības, lai šā uzņēmuma noslēgto līgumu izpildes dēļ gūtu noziedzīgus finanšu līdzekļus. Kriminālprocesā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

CP ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kam ir vairāki ceļu remonta iecirkņi, kuri remontē ceļus gan Rīgā, gan visā Latvijā. CP ir dibināta 1991.gadā, kompānijas pamatkapitāls ir 1,67 miljoni latu, bet lielākais īpašnieks ‒ RD (88,7%). Pērn CP strādāja ar 11,408 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9,5% mazāk nekā 2009.gadā, un 1,876 miljonu latu zaudējumiem pretēji peļņai iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!