Foto: LETA
SIA "Cemex" 2013.gadā par 2 % kāpinājusi apgrozījumu Latvijā, sasniedzot 87,1 miljonu eiro lielu neto apgrozījumu. Uzņēmuma bruto peļņa 2013. gadā sasniedza 26,2 miljonus eiro, savukārt neto peļņa 2013. gadā ir 4,9 miljoni eiro, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

2013. gadā uzņēmums turpināja darboties ar pilnu jaudu, saražojot vairāk nekā vienu miljonu tonnu cementa. Eksporta īpatsvars bija aptuveni 70 % no kopējā pārdošanas apjoma. Pieauga arī transportbetona pārdošanas apjoms.

Uzņēmums pagājušajā gadā veica liela apjoma betona piegādes lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstībai. Minerālmateriālu pārdošanas apjoms, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājās zemākas aktivitātes dēļ infrastruktūras projektos reģionā ap uzņēmuma karjeru. Uzņēmums arī turpināja investēt savā darbībā, veicot kapitāla ieguldījumus 4,2 miljonu eiro apmērā ietekmes uz vidi, drošības un efektivitātes uzlabojumu ieviešanai.

"2013. gadā uzņēmums uzrādīja stabilu sniegumu, turpinot ražot augstas kvalitātes produkciju, kas tika realizēta gan Latvijā, gan eksporta tirgos. Mērķtiecīga alternatīvā kurināmā izmantošana ražošanas procesā, tā īpatsvaru palielinot par 7 % un sasniedzot 69 % no kopējā izmantotā enerģijas apjoma, ļāva samazināt ražošanas izmaksas par spīti augstajām elektroenerģijas izmaksām un vienlaikus arī mazināt  uzņēmuma ekoloģiskās (CO2) pēdas nospiedumu . Lai gan 2013. gads bija pirmais uzņēmuma darbības gads ar pozitīvu peļņu, mums joprojām jāturpina atmaksāt aizdevums par Brocēnu cementa rūpnīcas būvniecībā veiktajām investīcijām 290 miljonu eiro apmērā," norāda „Cemex" komercdirektors Māris Gruzniņš.

„Cemex" ražošanas aktīvi Latvijā ietver 2010. gadā uzbūvēto cementa rūpnīcu Brocēnos, kā arī sešas transportbetona rūpnīcas, vienu izejvielu karjeru un vienu cementa eksporta termināli Liepājā. Kopējās uzņēmuma veiktās investīcijas sasniedz jau 326 miljonus eiro kopš uzņēmuma darbības uzsākšanas Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!