Foto: F64
Cēsu novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar SIA "Eco Baltia vide" par ielu un ietvju ikdienas kopšanas un uzturēšanas darbiem Cēsu vecpilsētā par 176 646 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), informē Cēsu novada pašvaldības komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs.

Saskaņā ar līgumu, uzņēmums darbu sāk šodien, un turpmāk veiks ikdienas vecpilsētas ielu, ietvju un kāpņu kopšanas un uzturēšanas darbus visa gada garumā. Ziemā tiks veikti sniega un ledus tīrīšanas darbi. Savukārt citos gadalaikos - smilšu, lapu un citu piegružojumu noslaucīšana un savākšana.

Lēmums par atsevišķa līguma noslēgšanu par ielu un ietvju tīrīšanu vecpilsētā pieņemts, jo nereti izveidojās situācija, kad iedzīvotāji kādu apstākļu dēļ nav spējuši ietves notīrīt saviem spēkiem. Šī iemesla dēļ ietves netika tīrītas vienmērīgi, un tas traucēja gājēju pārvietošanos, kā arī bojāja kopējo vecpilsētas tēlu.

Iepirkums tika izsludināts divās daļās – par Cēsu vecpilsētas ielu uzturēšanu un Cēsu ielu un Vaives ceļu sniega tīrīšanu. Līgums par Cēsu ielu un Vaives ceļu sniega tīrīšanu tika pārsūdzēts Iepirkumu uzraudzības birojā, kas liedza noslēgt jaunu līgumu par novada ielu kopšanu.

Patlaban sniega kopšanas darbus Cēsu novada ielās veic SIA "A.R.B." un pašvaldības tehnika. Piektdien, 13. janvārī, tiks saņemti rezultāti par pagaidu risinājumu uz trīs mēnešiem, pēc kā tiks slēgts līgums arī par Cēsu ielu un Vaives ceļu sniega tīrīšanu.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, SIA "Eco Baltia Vide" dibināta 1996. gadā un tās pamatkapitāls ir 203 470 eiro. Uzņēmums pieder SIA "Eco Baltia grupa". 2015. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7 416 530 eiro, bet peļņa – 342 571 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!