Foto: DELFI

AS “SEB banka” piešķīrusi 10,4 miljonu latu kredītu SIA „Rīgas pilsētbūvnieks” četru municipālo māju būvniecībai. Aizdevums ir nepieciešams, lai pabeigtu daudzdzīvokļu māju kompleksa būvniecību Bolderājā Mežrozīšu un Gaigalas ielās, portāls “Delfi” uzzināja bankas sabiedrisko attiecību nodaļā.

"SEB bankas" Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kārlis Danēvičs norāda, ka bankai ir izveidojusies veiksmīga un ilgtermiņa sadarbība ar "Rīgas pilsētbūvnieku" un augsti tiek vērtēta savstarpējā sadarbība, kā arī banka ir gandarīta par iespēju, finansiāli atbalstot šo uzņēmumu, sniegt praktisku atbalstu pilsētas iedzīvotājiem jauna un labiekārtota mājokļa iegūšanai.

Šo gadu laikā "SEB bankas" izsniegtais finansējums "Rīgas pilsētbūvniekam" pārsniedz 60 miljonus eiro. Šie līdzekļi izmantoti dzīvojamo māju rekonstrukcijām Valdeķu ielā, Parādes ielā, Gobas ielā, Juglas ielā, Dreiļinos-2 un arī citur Latvijā, kā arī nekustamā īpašuma iegādei un jauno māju, tai skaitā bērnu pirmsskolas izglītības iestādes, celtniecībai un labiekārtošanai.

„Rīgas pilsētbūvnieka" valdes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs uzskata, ka, piesaistot finansējumu, uzņēmums ietaupīs aptuveni 5,2 miljonus latu, un projekts kopumā izmaksās nepilnus 13 miljonus latu iepriekš prognozēto 18 miljonu latu vietā. Par šo finansējumu tiks izbūvēti 299 jauni mājokļi.

"Rīgas pilsētbūvnieks" 2012.gada jūlijā izsludināja atklātu konkursu aizņēmuma saņemšanai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Bolderājā Mežrozīšu un Gaigalas ielās būvniecības pabeigšanai.

"SEB banka" iesniedza piedāvājumu atbilstoši visām iepirkuma nolikumā izvirzītajām prasībām nodrošināt SIA „Rīgas pilsētbūvnieks" aizdevumu 14,8 miljoni eiro jeb 10,4 miljonu latu apmērā.

Rīgas pilsētbūvnieks" ir Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība. To izveidoja ar Rīgas domes lēmumu 2002.gada 26.martā. Uzņēmumu nodibināja, lai veicinātu dzīvojamā fonda attīstību, nodrošinātu mājokļu un citu nekustamā īpašuma objektu būvniecību un atjaunošanu.

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina klātesamība 20 pasaules valstīs. SEB grupā strādā 17 000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!