Foto: AFP/Scanpix

SIA "Cido grupa" zīmola "Lielvārdes alus" ražošanā sākusi sadarbību ar graudkopības kooperatīvu "Latraps", iepērkot no uzņēmuma Latvijā ražoto iesalu, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Turpinot pērn sākto sadarbību ar vietējiem zemniekiem ķiršu alus darīšanā, Lielvārdes alus meistari radījuši jaunu šķirni - "Lielvārdes Zelta laikmeta alu". Tas tapis, izmantojot Latvijā ražotu iesalu, un darīts ierobežotos apjomos 20 000 pudeļu apjomā.

"Latrapa" iesalnīca tirgū darbību sāka 2014.gadā un šobrīd ir lielākā komerciālā iesalnīca valstī. Šī sadarbība iezīmē tālāku virzību uz "Cido" mērķi - piedāvāt augstākā labuma tradicionāli darītu alu no vietējām izejvielām.

Kā norāda alus meistars Uldis Vērsis, jaunās šķirnes alus pusgadu noturēts ozolkoka mucās, tas ir karmīnsarkanā krāsā un sabalansēti salds. Izvēlētās tirdzniecības vietās tas būs pieejams no februāra beigām.

"Lielvārdes alus" darīšana tika sākta 2014.gadā ar šķirnēm "Lielvārdes gaišais", "Lielvārdes tumšais", "Lielvārdes kviešu", "Lielvārdes ķiršu kriek", "Ozolu nefiltrētais" un "Lielvārdes Citra".

"Lielvārdes alu" ražo Liepājā "Lāčplēša alus darītavā", kurā kopš 2008.gada ieguldīti vairāk nekā trīs miljoni eiro ar mērķi paaugstināt produktu kvalitāti un alus darītavas kapacitāti.

Pēc uzņēmuma aplēsēm, kopējā "Cido grupas" alus tirgus daļa patlaban ir aptuveni 22%, galvenokārt pateicoties zīmoliem ''Lāčplēsis", kam ir 10,4% tirgus daļa, un "Līvu" - 11,6% tirgus daļa.

"Cido pārtikas grupa" dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 117 054 eiro, tas nodarbina 330 darbiniekus.

Kopš 2004.gada "Cido pārtikas grupa" ir Dānijas AS "Royal Unibrew" grupas uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!