Foto: Publicitātes foto

Pārbaudot informāciju par nelegālu augu izcelsmes produktu ražošanu un fasēšanu, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Rīgā, Čiekurkalnā atklājusi nereģistrētu SIA „Veselības fabrika” piederošu ražotni – fasēšanas cehu.

Aizdomas, ka „Veselības fabrika” papildus jau reģistrētajai ražotnei ir izveidojis nereģistrētu ražotni Čiekurkalnā, radās salīdzinot fasēšanas telpas un restorāna kapacitāti ar uzņēmuma interneta mājaslapā piedāvāto un citiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem piegādāto saražotās un safasētās produkcijas sortimentu, proti – produkcijas apjoms un sortiments ievērojami pārsniedzis uzņēmuma jaudu, informē PVD.

Vairākās pārbaudēs ilgākā laika posmā, PVD inspektoriem izdevās uziet pēdas „Veselības fabrika” otrai – nereģistrētajai ražotnei Čiekurkalnā, kurā veicot pārbaudi, PVD atklāja dažādu augu izcelsmes produktu – žāvētu eksotisku augļu, mušļu fasēšanu un dzīvās maizes ražošanu nepiemērotos apstākļos. Uzsākta administratīvā lietvedība.

PVD ir apturējis nereģistrētās ražotnes darbību un saražotās produkcijas – aptuveni 1000 kilogramu dažādu augu izcelsmes produktu izplatīšanu. Tā būs jāatsauc arī no tirdzniecības lielveikalos, jo, lai gan kaltētas ogas un augļi nav augsta riska pārtikas produkts, PVD ir konstatējis nepilnības produktu marķējumā, tostarp uzņēmums izmanto neatļautas veselīguma norādes un atsauci uz bioloģisko lauksaimniecību, lai gan jau pagājušā gada beigās sertifikācijas institūcija „Vides kvalitāte” pieņēma lēmumu par sertifikāta „Bioloģiskā lauksaimniecība” anulēšanu „Veselības fabrika” Skolas ielas uzņēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!