Foto: AFP/Scanpix
Cūku audzēšanas komplekss SIA "Ulbroka" plāno fermu modernizēšanas darbus, investējot 977 765 eiro labturības un biodrošības prasību nodrošināšanā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Plānots, ka tiks modernizēta viena no kompleksa kūtīm 4656 kvadrātmetru platībā, darbus veiks Alsungas novada uzņēmums SIA "Goldingen Invest".

Projekts tiks īstenots, izmantojot Lauku atbalsta dienesta administrēto Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības fonda finansējumu pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās".

Kā atzina "Ulbrokas" īpašnieks Aivars Kokts, uzņēmums regulāri izmanto ES fondu piedāvātās iespējas, lai modernizētu fermu.

"Nozare nestāv uz vietas, tādēļ sekojam līdzi tehnoloģijām un izmantojam fondu iespējas Lielās konkurences apstākļos mums izdodas noturēties, pateicoties rekonstrukcijām. Šogad jau esam īstenojuši projektu graudu audzēšanā un lopbarības ražošanā, tagad sāksim kūts rekonstrukciju, lai dzīvniekiem būtu vēl labāki apstākļi," sacīja Kokts.

Kā ziņots, "Ulbroka" pagājušajā gadā strādāja ar 6,008 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 6,429 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa bija 1,381 miljons eiro salīdzinājumā ar 969 573 eiro 2014.gadā.

Pērn "Ulbrokā" uzbūvēta mēslu krātuve un tehnikas angārs, iesaistot publisko finansējumu, iegādāti vaislas dzīvnieki no Austrijas uzņēmuma "SZV" ganāmpulka atjaunošanai, kā arī ekspluatācijā nodota kaltēšanas līnija ar graudu uzglabāšanas tvertnēm.

Uzņēmuma darbības joma ir cūkgaļas un vaislas cūku ražošana, cūku kautuves darbība, cūkgaļas piegāde patērētājam, tirdzniecība ar lopbarību, kā arī elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana savā biogāzes stacijā. Dzīvnieku skaits fermā svārstās ap 16 000 cūkām, tajā skaitā 1100 ir sivēnmātes. Saimniecībā mēnesī vidēji piedzimst 2500 sivēnu.

"Ulbroka" dibināta 1992.gadā Stopiņu novada Ulbrokā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 707 408 eiro, nodarbināto skaits pērn - 51 darbinieks.

"Ulbroka" pilnībā pieder Koktam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!