Foto: PantherMedia/Scanpix

"Danske Bank" piešķīrusi finansējumu siera ražotājam un eksportētājam Latvijā AS "Preiļu siers" 9,2 miljonu eiro apmērā.

Daļu aizņēmuma uzņēmums novirzījis esošo kredītsaistību refinansēšanai, bet aptuveni trešdaļu ieguldīs ražotās produkcijas sortimenta paplašināšanā ar visaugstāko pievienoto vērtību, teikts pušu paziņojumā medijiem.

"Preiļu siers" aptuveni 60% saražotās produkcijas eksportē uz vairāk nekā 40 valstīm. Viens no būtiskiem uzņēmuma veiksmes faktoriem ir nemainīgi augsta produkcijas kvalitāte.

"Preiļu siers" 2013.gadu noslēdzis ar apgrozījumu 48,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 27% lielāks nekā 2012.gadā, un peļņu 1,95 miljonu eiro apmērā.

"Preiļu siera" valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts paziņojumā medijiem pauž gandarījumu par to, ka bankas finansējums ļaus uzņēmumam turpināt paplašināt produktu sortimentu un paaugstināt efektivitāti: "Šajā jomā esam paveikuši jau daudz. Nesen mūsu meitasuzņēmums SIA "Sēļi" realizēja veiksmīgu projektu, uzbūvējot lielfermu 500 slaucamajām govīm, tādējādi blakus pamatražošanai ir sperts plats solis piena kā izejvielas ražošanā."

AS "Preiļu siers" tika izveidota 1994.gadā uz 1972.gadā dibinātā valsts uzņēmuma "Preiļu siera rūpnīca" bāzes. "Preiļu siers" ražo dažādus cietos sierus, no kuriem populārākais ir "Čedars", kā arī sausos piena produktus. Uzņēmumam ir 659 akcionāri, lielākā daļa no viņiem zemnieki, kas vienlaikus ir ražotnes piena piegādātāji. "Preiļu siers" ir viens no lielākajiem ražošanas uzņēmumiem un darba devējiem Latgalē, nodrošinot aptuveni 280 darba vietas.

"Danske Bank" ir Dānijā reģistrētās "Danske Bank" filiāle Latvijā. "Danske Bank Group" ir pārstāvēta 15 valstīs, un tai ir pieci miljoni klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!