Eiropas datu centru operatora "Digitālās ekonomikas attīstības centrs" (DEAC) apgrozījums pērn sasniedzis 10 miljonus eiro, kas ir par 20% vairāk nekā 2013.gadā, informēja uzņēmuma Mārketinga un attīstības departamenta grupas vadītāja Alīna Žižina.

"Pēc DEAC informācijas, 2014.gadā tā apgrozījums ir audzis par 20% un sasniedza 10 miljonu eiro slieksni, salīdzinot ar 2013.gadu, kad uzņēmums strādāja ar astoņu miljonu eiro apgrozījumu," klāstīja Žižina, norādot, ka pēdējo piecu gadu laikā uzņēmuma finanšu rādītāji ir auguši pieckārtīgi, kas apstiprina uzņēmuma izvēlēto ilgtermiņa stratēģiju kļūt par vienu no vadošajiem Eiropas datu centru operatoriem.

Viņa norādīja, ka, neskatoties uz krasu pasaules ekonomiskā fona maiņu pērn, uzņēmuma klientu portfelis Krievijā un Eiropā pērn turpināja stabili pieaugt. Noturīgi liela aktivitāte bija Krievijas un NVS valstu tirgū, kas nodrošināja 49% uzņēmuma apgrozījuma, savukārt Latvijā šis cipars ir salīdzinoši audzis, sasniedzot 44%. Tāpat fektīva ekspansijas stratēģijas īstenošana 2014. gadā ļāva sajust klientu pieaugumu arī otrpus okeāna, Ziemeļamerikā, atzīmēja Žižina.

Savukārt uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis, vērtējot pērnā gada darbības rezultātus, norādīja, ka šobrīd ekonomiskā situācija ir diametrāli pretējai tai, kas bija 2014.gada sākumā. "Neskatoties uz to, DEAC datu centru pakalpojumu eksporta portfeli joprojām veido vairāk nekā 40 valstis, turklāt pieaugošs pieprasījums pēc DEAC pakalpojumiem apliecina to, ka klienti dod priekšroku mūsdienīgiem IT risinājumiem savu biznesa procesu optimizēšanai," sacīja Gailītis.

Pēc Žižinas vēstītā, turpinot aktīvi apgūt jaunus tirgus, kopš 2014.gada sākuma DEAC datu centru pakalpojumus izmanto arī Rietumeiropas, ASV, Tuvo un Tālo Austrumu valstu klienti. "Pēc DEAC novērojuma, tirgū ir bijis augsts pieprasījums pēc mākoņskaitļošanas pakalpojumiem, tostarp privātiem (private cloud) un publiskiem mākoņiem (public cloud), kas norāda uz tendenci uzņēmumu vidū arvien biežāk izvēlēties virtuālas platformas kā ārpakalpojumu dažādu risku diversificēšanai un izmaksu optimizēšanai," informēja Mārketinga un attīstības departamenta grupas vadītāja.

Tāpat viņa atzīmēja, ka kopš pērnā gada uzņēmuma klienti pilnvērtīgi izmanto vienu no Ziemeļeiropā modernākajām virtualizācijas platformām, savukārt norēķinu karšu nozares datu drošības standarta (PCI DSS) priekšrocības ļauj uzņēmuma finanšu sektora klientiem aktīvāk strādāt informācijas telpā, būtiski paātrinot pakalpojumu ieviešanas laiku.

Atbilstoši datubāzes "Lursoft" informācijai, 2013.gadā DEAC strādāja ar 8,009 miljonu eiro apgrozījumu un 1,614 miljonu eiro peļņu.

DEAC dibināts 1999.gadā un ir lielākais datu centru operators Baltijas valstīs. Saskaņā ar "Lursoft" datiem DEAC lielākais īpašnieks ar 44,7% kapitāldaļu ir uzņēmums "Solo investīcijas". Kopumā 33,92% kapitāldaļu pieder uzņēmumam "Astoņdesmit astoņi", 11,14% - "DUO Investīcijas", bet 10,24% – "KFP".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!