Foto: LETA

Elektroenerģijas piegādi Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādēm nodrošinās AS "Latvenergo" un SIA "AJ Power", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumu par tiesībām nodrošināt elektroenerģijas piegādi Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādēm izsludināja Daugavpils pilsētas dome. Piedāvājumus tam iesniedza seši pretendenti.

Iepirkuma uzvarētāji – "Latvenergo" un "AJ Power" apņēmušies piegādāt elektroenerģiju Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādēm par 558 611 eiro.

Kā ziņots, "Latvenergo" koncerns pērn deviņos mēnešos strādāja ar 679,179 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieaugusi par 32,5%, sasniedzot 125,036 miljonus eiro.

Tikmēr mātes kompānijas apgrozījums deviņos mēnešos pērn bija 362,822 miljoni eiro, kas ir par 1,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājusies par 9% un bija 99,622 miljoni eiro.

"Latvenergo" koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu nomu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

"AJ Power" darbojas gan elektroenerģijas mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības, gan arī dabasgāzes tirgū. 2016. gadā uzņēmums strādāja ar 7 456 443 eiro apgrozījumu un 44 806 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!