Foto: LETA
Jāņa Nagļa parādu piedzinēju mocītā uzņēmuma "Deivida Duhovnija dūraiņa" īpašums Garkalnē ceturtdien izsolīts par 4775 eiro, portālu "Delfi" informē tiesu izpildītājs Aigars Rušiņš.

Viņš atklāja, ka īpašumu iegādājusies fiziska persona.

Tomēr "Deivida Duhovnija dūraiņa" nedienas nebūt nav galā, jo pašlaik pret uzņēmumu noteikti astoņi dažādi nodrošinājumi, liecina "Lursoft" dati - aizliegumi mainīt īpašniekus, samazināt daļu vērtību, tās apķīlāt.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Naglis, kuram pieder 60% firmas daļu, savukārt pārējie 40% pieder SIA "Nekustamo īpašumu vērtēšana", kuras iepriekšējais vārds bija SIA "Fox Communications". Šī firma savukārt iepriekš piederēja Endo Lapsam, bet tagad tās īpašnieks ir Andrejs Korlašs.

Šī gada februārī Valsts ieņēmumu dienests apturējis "Nekustamo īpašumu vērtēšanas" saimniecisko darbību, kā arī noteica aizliegumu mainīt šīs firmas īpašniekus, kā arī pārdot visus tai piederošos uzņēmumus – SIA "Kauguru priedes", SIA "Deivida Duhovnija dūrainis" un SIA "Imantas mājas".

"Deivida Duhovnija dūrainis" savulaik strādāja ar citu nosaukumu, proti, "Purvciema mājas". Uzņēmums grasījās projektēt jaunas daudzdzīvokļu ēkas Ūnijas ielā, kā arī attīstīt ciematu Medneši Gaujas krastā.

Kā vēstīts, izsolē tika piedāvāts "Deivida Duhovnija dūrainim" piederošas 31/44 domājamās daļas no nekustamā īpašuma Zaļajā ielā 22, Garkalnē, Ādažu novadā. Parāda piedzinējs ir Valsts ieņēmumu dienests.

Nekustamais īpašums ir zemes gabals ar kopējo platību 3017 kvadrātmetri. Nekustamā īpašuma novērtējums ir 3700 eiro. Otrās izsoles sākumcena bija 2775 eiro, kas atbilst 75% no sākumcenas pirmajā izsolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!