Foto: DELFI
Gada pēdējā mēnesī Latvijas lasītāko portālu augšgalā krasas pārmaiņas nav notikušas, tomēr lietotāju skaita pieaugumu piedzīvojušas ar e-komerciju saistītās interneta vietnes, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma "Gemius" jaunākie dati.

Decembrī lasītākais portāls bijis "Inbox.lv", otrajā vietā - "Delfi.lv", bet trešais lasītākais "Draugiem.lv". Salīdzinājumā ar novembri, kad Zolitūdes traģēdijas dēļ ziņu portāli piedzīvoja lasītāju skaita rekordu, decembrī to lietotāju skaits nedaudz saruka. Tādēļ pirmajās trīs vietās esošie portāli palielinājuši "atrāvienu" no sekotājiem.

25 apmeklētāko portālu sarakstā decembrī bijis jaunpienācējs - laika prognožu vietne "Gismeteo.lv", informē "Gemius" pārstāve Linda Egle .
Preču meklēšanas un cenu salīdzināšanas lapa "Kurpirkt.lv" decembrī sasniedza apmeklējuma rekordu - 151 400 - un ierindojās 14. vietā. Kāpumu piedzīvojis arī kolektīvās iepirkšanās portāls "Perkamkopa.lv", no 21. vietas pakāpjoties uz 18. pozīciju.

Salīdzinot ar novembri, apmeklētāki bijuši arī sociālie tīkli – nelielu auditorijas kāpumu piedzīvojis gan pašmāju "Draugiem.lv", gan arī krievvalodīgās auditorijas sociālais tīkls "Odnoklassniki.ru", kas atrodas topa 12.pozīcijā.

Topa līderis nemainīgi ir "Inbox.lv", ko mēnesī apmeklējuši 703 300 lietotāji no Latvijas. Otrajā pozīcijā ir ziņu portāls "Delfi.lv" ar 660 100 lietotājiem, bet trešais - sociālais tīkls "Draugiem.lv" ar 618 600 apmeklētājiem.

Tops veidots, balstoties uz 15-74 gadus vecas auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas novembrī piedalījās "gemiusAudience" pētījumā. Tas tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!