Foto: LETA
Rīgā ceturtdien dibinās AS ''Conexus Baltic Grid'', kurai no AS ''Latvijas Gāze'' nodos dabasgāzes uzglabāšanas un pārvades sistēmas aktīvus, liecina ''Latvijas Gāzes'' paziņojums biržai "Nasaq Riga".

''Conexus Baltic Grid'' dibināšanas sapulce notiks plkst. 10 ''Latvijas Gāzes'' telpās Rīgā, Vagonu ielā 20. Paredzēts apstiprināt uzņēmuma statūtus, kā arī ievēlēt padomi, noteikt tai atalgojumu, ievēlēt revidentu un noteikt tam atalgojumu.

Jaundibināmās kompānijas statūtu projekts paredz, ka tās pamatkapitāls būs 39 786 089 eiro, kas sastāvēs no 39 786 089 akcijām viena eiro nominālvērtībā. Kompānijas padomē būs 11 locekļi, kurus uz trim gadiem ievēlēs akcionāru sapulcē, savukārt uzņēmuma valdē būs pieci valdes locekļi, kurus uz trim gadiem ievēlēs kompānijas padome.

Kompānijas padomē paredzēts ievēlēt Kirilu Seļezņovu, Vitāliju Hatjkovu, Nikolaju Dubiku, Jeļenu Mihailovu, Juri Savicki, Oļegu Ivanovu, Jorgu Tumatu, Oliveru Gīzi, Hansu Pēteru Florenu, Nikolasu Merigo Kuku un Gijomu Rivronu.

Padomes priekšsēdētāja ikmēneša atalgojumu paredzēts noteikt 4300 eiro apmērā, savukārt padomes priekšsēdētāja vietnieka ikmēneša atalgojumu paredzēts noteikt 3600 eiro apmērā, bet padomes locekļa atlīdzība būs 3000 eiro.

Vienlaikus sapulcē paredzēts uzdot ievēlētajiem padomes locekļiem noturēt pirmo padomes sēdi 22. decembrī un tajā apstiprināt padomes nolikumu, ievēlēt padomes sekretāru un noteikt tam ikmēneša atlīdzību, ievēlēt padomes priekšsēdētāju un divus padomes priekšsēdētāja vietniekus, kā arī akceptēt uzņēmuma valdes reglamentu.

Tāpat paredzēts ievēlēt valdi un noteikt ikmēneša atlīdzību valdes priekšsēdētājam, valdes priekšsēdētāja vietniekiem un valdes locekļiem, kā arī ievēlēt valdes priekšsēdētāju un divus valdes priekšsēdētāja vietniekus.

Jau vēstīts, ka "Latvijas Gāzes" akcionāri ārkārtas sapulcē 2. septembrī atbalstīja uzņēmuma reorganizāciju, izveidojot jaunu kompāniju ''Conexus Baltic Grid'' un nododot tai pārvades un uzglabāšanas sistēmas aktīvus.

Pašlaik Latvijas dabasgāzes tirgū darbojas viens uzņēmums - "Latvijas Gāze", kas nodrošina dabasgāzes iepirkšanu, uzglabāšanu, pārvadi, sadali un tirdzniecību. "Latvijas Gāzes" lielākie īpašnieki ir Krievijas "Gazprom", Eiropas investīciju banku veidotais "Marguerite Fund", Vācijas "Uniper Ruhrgas International GmbH" un "Itera Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!