Foto: DELFI

No mediju koncerna "Diena" meitasuzņēmuma "Dienas mediji" valdes priekšsēdētāja amata aizejot Jurim Mendziņam, viņa vietā nevienu nav plānots meklēt, aģentūrai BNS apliecināja "Dienas mediju" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Dābola.

Viņa sacīja, ka līdz ar to uzņēmuma valdē paliks viens valdes loceklis ‒ Ģirts Ansons, kurš kopā ar galveno redaktoru Gunti Bojāru vada "Dienas medijus".

Runājot par Mendziņa aiziešanas iemesliem, Dābola paskaidroja, ka tas noticis pēc abpusējas vienošanās, taču plašākus komentārus par to atturējās sniegt.

Mendziņš apliecināja, ka no 30.maija vairs nav "Dienas mediju" valdes priekšsēdētājs, tomēr neatklāja aiziešanas iemeslus. "Mums ir abpusējas vienošanās līgums ar akciju sabiedrību un tajā rakstīts, ka mēs nekomentējam," viņš paskaidroja.

Atbildot, vai aiziešanas iemesls ir jauns darbs vai neapmierinātība ar līdzšinējo, Mendziņš sacīja: "Tas nav tik vienkārši. Tad gan man būtu jāsāk komentēt, kas gan nebūtu ar līgumu atļauts".

Saskaņā ar "Lursoft" informāciju Ansons ieņem valdes locekļa amatu arī tādos "Dienas" koncerna uzņēmumos kā "Abonēšanas centrs Diena", "Dienas žurnāli", "RPD", "Mūkusalas mājas", "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un "Dienas bizness".

"Dienas mediji" ir viens no "Dienas" koncerna uzņēmumiem, tas izdod laikrakstu "Diena" un žurnālu "Dienas Izklaide", kā arī uztur interneta portālu "diena.lv". 2011.gadā uzņēmums strādāja ar 2,856 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 26% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt tā zaudējumi bija 971,7 tūkstoši latu, un tas ir par 36% mazāk nekā 2010.gadā.

Koncerns "Diena" nodarbojas ar laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošanu, ziņu portālu veidošanu, preses piegādi un tipogrāfijas pakalpojumiem. "Dienas" koncernā ietilpst "Dienas mediji", "Izdevniecība Dienas žurnāli", "Abonēšanas centrs Diena", "Dienas grāmata", "Izdevniecība Dienas Bizness", "RPD", "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un "Mūkusalas māja".

Jau ziņots, ka pēc 98,86% izdevniecības "Diena" akciju iegādes uzņēmējs Viesturs Koziols tās māteskompāniju "Žurnāli un Diena" iekļāva viņam daļēji piederošajā uzņēmumā "Rīgas Tirdzniecības osta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!