Foto: LETA

Latvijā lielākais graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks", pēc provizoriskiem datiem, pagājušo gadu noslēdza ar 84,8 miljonu eiro apgrozījumu un 2,8 miljonu eiro peļņu, pastāstīja kompānijas sabiedrisko attiecību pārstāve Madara Zvejniece.

Tādējādi, pēc aģentūras BNS aprēķiniem, uzņēmuma apgrozījums pērn salīdzinājumā ar 2012.gadu samazinājies par 4,3%, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 40%.

Zvejniece norādīja, ka apgrozījuma kritums saistīts ar to, ka 2012.gadā bija atsevišķi vienreizēji darījumi, kas nebija 2013.gadā.

Viņa arī pastāstīja, ka pērn "Dobeles dzirnavnieks" pārstrādāja aptuveni 150 tūkstošus tonnu graudu.

Savukārt "Dobeles dzirnavnieka" investīcijas, pēc Zvejnieces teiktā, ražošanas tehnoloģiskajās līnijās pagājušajā gadā sasniedza desmit miljonus eiro. "Pagājušais gads uzņēmumam bija zīmīgs arī ar Latvijā pirmās lieljaudas spageti līnijas atklāšanu," sacīja Zvejniece.

2012.gadā "Dobeles dzirnavnieks" strādāja ar 62,276 miljonu latu (88,612 miljonu eiro) apgrozījumu, kas ir par 9,5% vairāk nekā 2011.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 44,6% un bija 1,405 miljoni latu (1,999 miljoni eiro).

"Dobeles dzirnavnieka" lielākais īpašnieks ir Igaunijas "Tartu Veski" piederošā kompānija "Invest DD".  Kompānijas "Dobeles dzirnavnieks" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!