Foto: Publicitātes foto

AS "Dobeles dzirnavnieks" investējis 1,5 miljonus eiro, lai palielinātu jaudu vien pērn atklātajai pārslu ražotnei. Turpmāk tajā varēs pārstrādāt gandrīz divreiz vairāk graudu – 50 000 tonnas gadā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Patlaban šajā ražošanas līnijā top 14 dažādi graudaugu pārslu produkti.

"Esam gandarīti, ka klienti ir novērtējuši mūsu jaunos produktus un tie īsā laikā ir sasnieguši ļoti labus rezultātus. Redzot pārslu panākumus gan vietējā, gan arī eksporta tirgos, šī gada sākumā pieņēmām lēmumu par ražotnes jaudas palielināšanu. Nepieciešamās papildu iekārtas ir uzstādītas un jau nākamā gada sākumā ražošanas apjomus šajā līnijā dubultosim," pastāstīja "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Patlaban no realizētā pārslu apjoma aptuveni 80 % aiziet eksportā. Pārslas tiek eksportētas uz 25 valstīm. Galvenie pārslu noieta tirgi ir Skandināvijas valstis, Vācija, Polija, Ēģipte, Nīderlande. Līdz ar pārslu ražotnes jaudas palielināšanu, sagaidāms, ka nākamajā gadā eksporta tirgu skaits palielināsies, lēš uzņēmumā.

Ražotnē top 14 graudaugu pārslu produktu, no kuriem pilngraudu auzu, kviešu, rudzu un miežu pārslas, griķu un rīsu pārslas, ātri vārāmās auzu pārslas, kā arī trīs, četru un piecu graudu pārslu maisījumi ir sertificēti atbilstoši Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai "Kvalitatīvs produkts" jeb tā saucamo ''Zaļo karotīti''. Jaunajā līnijā ražo arī pirmos uzņēmuma ekoloģiskās līnijas produktus: eko griķu, pilngraudu auzu un ātri vārāmās auzu pārslas. Tuvākajā nākotnē sortimentu papildinās vēl citas pārslas un pārslu maisījumi.

"Dobeles dzirnavnieka" pārslu sērijas iepakojums konkursā "Labākais iepakojums Latvijā 2017" ieguva pirmo vietu un kļuva par visvairāk atzinības saņēmušo iepakojumu, tajā skaitā saņemot Latvijas Dizaineru savienības atzinību un augstāko vērtējumu sabiedrības balsojumā.

Amsils atzīmē, ka "uzņēmuma prioritāte ir vietējo izejvielu izmantošana ražošanā – pēc iespējas iegādājoties tās no Latvijas piegādātājiem. Ražotnes jaudas palielināšana nozīmē, ka graudus mums vajadzēs vēl vairāk, tāpēc turpināsim tikpat aktīvi sadarboties ar vietējiem zemniekiem, sniedzot konsultācijas un veidojot abpusēji veiksmīgu sadarbību". Investīcijas arī ļaus uzņēmumam nākamgad kāpināt kopējos graudu pārstrādes apjomus par 10 %, kopumā sasniedzot 250 000 tonnu gadā.

"Dobeles dzirnavnieks" aizvadītā gada novembrī oficiāli atklāja pārslu ražotni, kuras izveidē tika investēti 6,4 miljoni eiro, piesaistot arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Kopš 2010. gada uzņēmums kopumā attīstībā ir investējis 65 miljonus eiro. Patlaban uzņēmumā strādā 280 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!