Foto: F64

Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Dobeles dzirnavnieks" nākotnē plāno arvien vairāk automatizēt ražošanas procesus un tādējādi risināt jautājumu par darbinieku rotāciju monotonos darbos, piemēram, fasēšanā, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš pastāstīja, ka darbinieku rotācija uzņēmumā nav liela, sevišķi speciālistu līmenī, taču ir darbi, kuros ir vērojama kadru mainība. "Protams, ka tādos monotonos darbos kā, piemēram, fasēšana, mēs ik pa laikam novērojam cilvēku rotāciju, bet tas ir tikai normāli. Atbilde tam ir arvien lielāka procesu automatizācija," teica Amsils, piebilstot, ka "Dobeles dzirnavnieka" mērķis nākotnē ir arvien vairāk investēt ražošanas tehnoloģijās un, apmācot darbiniekus, nodarbināt viņus nozīmīgākās pozīcijās.

Pēc Amsila teiktā, šobrīd uzņēmumā kopumā ir nodarbināti 235 darbinieki. Līdz ar jaunās graudu pārslu ražotnes izveidi, augot darbības apmēriem, arī darbinieku skaits varētu palielināties. Jauni darbinieki varētu būt nepieciešami ne tikai ražošanā, bet arī pārdošanā, noliktavas darbībā un loģistikā.

Viņš arī piebilda, ka pēdējo piecu gadu laikā darbinieku skaits uzņēmumā ir audzis par 90 cilvēkiem.

Kā ziņots, "Dobeles dzirnavnieks" pagājušajā nedēļā atklāja jauno pārslu ražotni, kura nākamgad ļaus palielināt graudaugu pārstrādes apmērus par aptuveni 10 %, sasniedzot 220 000 tonnu gadā. Jaunās pārslu ražotnes izveidē investēti 6,4 miljoni eiro, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

"Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 27 % un bija 98,508 miljoni eiro, bet peļņa samazinājās 3,6 reizes un bija 1,14 miljoni eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana. AS "Dobeles dzirnavnieks" dibināta 1994. gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Kopš 2008. gada uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks ir Igaunijas miltu pārstrādes uzņēmums "Tartu Mill".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!