Foto: LETA
Piektdien, 12. maijā, uzņēmums "Draugiem Group" izziņoja, ka atklās pirmo Latvijas reģionālo atzaru – filiāli Cēsīs, portālu "Delfi" informēja Cēsu novada pašvaldības pārstāvis Kārlis Pots.

"Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks (titulbildē) paziņojumu par filiāles atklāšanu Cēsīs veica Cēsu pirmajā IT nozares tikšanās pasākumā "Cēsis IT meetup", ko organizēja Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle (RTU CF) un koprades māja "Skola6", vienlaikus izziņojot vairākas amatu kategorijas, kurās pieejamas vakances, atzīmē Cēsu novada pašvaldības pārstāvis.

Pēc Palkavnieka teiktā, izšķirties par Cēsu filiāles atklāšanu nav bijis grūti, jo teju puse grupas darbinieku esot no Vidzemes, un vairāki – tieši no Cēsīm. Turklāt sadarbībā ar RTU CF pērn tieši Cēsīs sākta aplikāciju izstrādes apmācības programma.

Pagaidām, kamēr to atļaušot cilvēku skaits, filiāle savu mājvietu radīs "Skola6", bet tiklīdz radīsies nepieciešamība, filiāli plānots paplašināt, informē Pots.

"Mūsu grupas piemērs rāda, ka Cēsis ir talantīgu un domājošu cilvēku kalve, tāpēc esam priecīgi, ka savu pirmo reģionālo filiāli varam veidot tieši šeit," akcentē "Draugiem Group" dibinātājs un līdzīpašnieks, cēsnieks, Agris Tamanis.

"Draugiem Group" ietilpst 11 dažādi uzņēmumi, kuros strādā vairāk nekā 360 darbinieki Latvijā un ASV. Grupas apgrozījums pērn bijis 22,86 miljoni eiro, peļņa – 2,36 miljoni eiro.

"Cēsis IT meetup" notiek Eiropas Strukturālo un investīciju fondu mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" programmas URBACT III projekta "TechTown" gaitā, norāda Pots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!